Kun elämästä tuli suoritus

huhtikuuta 17, 2017

Ennen minkäänlaista muutosta tai uusia ideoita huomasin, että oikeastaan kaikista tekemisistäni oli tullut suoritus. Olin kyllästynyt. Kaipasin vaihtelua. Mikään ei oikein innostanut, mutta yritin kuitenkin väkisin keksiä, jotain uutta. Nimenomaan väkisin, oikein meinaan kamalasti yrittäen. Eikö kuulostakin varsin inspiroivalta? Suorittaminen on varmaan kaikkein tehokkain tapa karkottaa ideat, motivaatio ja tekemisen ilo. Oli yhden tekevää, mitä yritin tehdä, päällimmäisenä ajatuksena oli pitää tehdä. Hyvin harvoin, jos ollenkaan tuli enää tehtyä pelkästä ilosta ja halusta tehdä. Harvoin valmistui, mitään pelkän inpiraation vallassa. Ei enää millään saavuttanut sitä tekemisen tuottamaa flow tilaa. Pari kuukautta, sitten pysähdyin tarkemmin ajattelemaan asiaan. Tekemisen sijaan, pyrin istumaan alas ja ajattelemaan sen sijaan, että yritin väkisin saada, jotain valmista. Lähipiirini saattaa tässä kohdassa ehkä tuumia, että kannattaisi sittenkin ajatella vähemmän. Ideat saattaa muuttua hyvinkin lennokkaiksi kun tarpeeksi ajattelee. Ehkä se just on se jutun juoni.

ompele huppari


ompele huppari

Huomasin, että kaikki tekemiseni kuten myös blogin ylläpitäminen, kärsi enemmänkin pakon omaisesta suorittamisesta kuin hiljaisemmasta tahdista. Toisin kuin kuvittelin, teitä lukijoita näyttäisi edelleen riittäneen, vaikka postaus tahti on ollut harvempi ja epäsäännöllisempi. Sinänsä hölmö kuvitelma, mutta varmasti tähän on moni muukin sortunut. On melkein sanomattakin selvää, että on kiinnostavampaa seurata oikeasti ilosta valmistunutta kuin väkisin väkerrettyä toimintaa. Itse asiassa blogissa on oikeasti ollut paljon enemmän kävijöitä viime aikoina.

ompele huppari


ompele sivusaumaan tasku

ompele kietaisu huppu

Eilen iski pitkästä aikaa ihan oikea ompelu inspiraatio. Sellaisen mukaansa tempaiseva. Kaiken muun unohtava. Sen myötä valmistui Ommellisen okrasta Babushka joustocollegesta melko yksinkertainen huppari. Ihan vain ompelun ilosta. Rakkaudesta lajiin.

Babushka roses

ompele huppari

Ompelu sai innostumaan bloggaamisestakin siinä määrin, että nyt on ulkoasu suurin piirtein päivitetty. Mitäs tykkäät? Teema on bloggerin ulkopuolelta ladattu, joten mielelläni otan kommenteja vastaan sivun toimivuudesta tai toimimattomuudesta.

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Hyvältä näyttävät, sekä huppari että logon ulkoasu! Ja ihan hyviä mietteitä suorittamisesta, ei tekemisen pitäisi olla niin vakavaa. :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis huppari! Välillä tuohon suorittamiseen on helppo sortua, mutta ihana, että flow löytyi taas ❤️

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että uskalsit pysähtyä ja pohtia! Tuo harmaan ja keltaisen liitto toimii :) Helman yksityiskohta on piste iin päälle. Tsemppiä <3

  VastaaPoista
 4. Mä olen kans monesti miettinyt tuota suorittamista ja ehtimistä. Kun on työ ja perhe, mitä pitää sen lisäksi ehtiä tehdä. Siis PITÄÄ ehtiä. Harrastukset ovat työn vastapaino, mutta minusta kuitenkin niitä harrastuksiakin pitää olla vain sen verran, että niistä jää hyvä maku päällimmäiseksi eikä kiireentuntu. Minusta välillä pitää olla semmostakin vapaa-aikaa, ettei tarvitse tehdä mitään. Eikä varsinkaan suorittaa.

  Kauniin vaatteen olet taas ommellut. Ihanan aurinkoinen. Minunkin pitäisi oikeastaan tehdä itselleni jonkunlainen huppumekko. Minulla ole yhtään sellaista ja näyttää tosi kivalle. Ensi viikonloppuna pääsen ystävien kanssa viettämään ompeluviikonloppua. Voisinpa ottaa vaikka sinne semmosen työn alle.

  Aurinkoista huhtikuun viikkoa Sinulle! :)

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa kovin tutulta tuo suorittaminen. Itselläkin tuppaa kaikki tekeminen mennä suorittamiseksi. Ja aina pitää tehdä jotain. Kiitos hyvästä kirjoituksesta siis! Ja ihana tuo huppari! Tykkään kovasti pienestä yksityiskohdasta, nappilistasta ♥

  VastaaPoista
 6. Mää äkkiä kirjoitan ensin palautteen, kun kerran kysyit:
  - Etusivulla on teksti tasattu molemmista reunoistaan, kun klikkaa "continue reading" eli postaukseen niin teksti onkin tasattu keskelle. Onko tämä harkittu tehokeino? Suosisin ensimmäistä tapaa.
  - Unelmallisen banneri on niin suuri, että se peittää koko ruudun kun tulen tänne blogiin. Käytän kannettavaa tietokonetta. Ensimmäisenä rollaan alaspäin, luen postauksen, siirryn toiselle välilehdelle ja taas ekana rollaan alaspäin. Tiedän kyllä, että olen unelmallisen sivuilla, ei tarvitse enää toistaa. Blogeisssa on kyllä muotia nyt suuret bannerit, mutta minua ne ärsyttävät, kun en pääse suoraan lukemaan tekstiä.
  - suosituimmat postaukset: ne ovat blogin paras anti vierailijoille,käyntikortti, voisiko kuvista saada paremmat? Nyt ne eivät oikein edusta linkin takaa löytyvää käsityötä.
  Olet tietenkin uhrannut tunteja blogin ulkoasun uudistamiseen ja sitten minä tulen ja kommentoin. Anteeksi.
  Vierailen kurkkimassa blogiasi silloin tällöin. Aikuisten vaateompelu kiinnostaa. Blogikuvat tekstissä ovat kauniita ja hyvin otettuja. Vierailen jatkossakin, eipä nuo seikat yllä minua niin paljon haittaa :) Aurinkoista kevään jatkoa ja iloa ompeluun.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!