Kun elämästä tuli suoritus

huhtikuuta 17, 2017

Ennen minkäänlaista muutosta tai uusia ideoita huomasin, että oikeastaan kaikista tekemisistäni oli tullut suoritus. Olin kyllästynyt. Kaipasin vaihtelua. Mikään ei oikein innostanut, mutta yritin kuitenkin väkisin keksiä, jotain uutta. Nimenomaan väkisin, oikein meinaan kamalasti yrittäen. Eikö kuulostakin varsin inspiroivalta? Suorittaminen on varmaan kaikkein tehokkain tapa karkottaa ideat, motivaatio ja tekemisen ilo. Oli yhden tekevää, mitä yritin tehdä, päällimmäisenä ajatuksena oli pitää tehdä. Hyvin harvoin, jos ollenkaan tuli enää tehtyä pelkästä ilosta ja halusta tehdä. Harvoin valmistui, mitään pelkän inpiraation vallassa. Ei enää millään saavuttanut sitä tekemisen tuottamaa flow tilaa. Pari kuukautta, sitten pysähdyin tarkemmin ajattelemaan asiaan. Tekemisen sijaan, pyrin istumaan alas ja ajattelemaan sen sijaan, että yritin väkisin saada, jotain valmista. Lähipiirini saattaa tässä kohdassa ehkä tuumia, että kannattaisi sittenkin ajatella vähemmän. Ideat saattaa muuttua hyvinkin lennokkaiksi kun tarpeeksi ajattelee. Ehkä se just on se jutun juoni.

ompele huppari


ompele huppari

Huomasin, että kaikki tekemiseni kuten myös blogin ylläpitäminen, kärsi enemmänkin pakon omaisesta suorittamisesta kuin hiljaisemmasta tahdista. Toisin kuin kuvittelin, teitä lukijoita näyttäisi edelleen riittäneen, vaikka postaus tahti on ollut harvempi ja epäsäännöllisempi. Sinänsä hölmö kuvitelma, mutta varmasti tähän on moni muukin sortunut. On melkein sanomattakin selvää, että on kiinnostavampaa seurata oikeasti ilosta valmistunutta kuin väkisin väkerrettyä toimintaa. Itse asiassa blogissa on oikeasti ollut paljon enemmän kävijöitä viime aikoina.

ompele huppari


ompele sivusaumaan tasku

ompele kietaisu huppu

Eilen iski pitkästä aikaa ihan oikea ompelu inspiraatio. Sellaisen mukaansa tempaiseva. Kaiken muun unohtava. Sen myötä valmistui Ommellisen okrasta Babushka joustocollegesta melko yksinkertainen huppari. Ihan vain ompelun ilosta. Rakkaudesta lajiin.

Babushka roses

ompele huppari

Ompelu sai innostumaan bloggaamisestakin siinä määrin, että nyt on ulkoasu suurin piirtein päivitetty. Mitäs tykkäät? Teema on bloggerin ulkopuolelta ladattu, joten mielelläni otan kommenteja vastaan sivun toimivuudesta tai toimimattomuudesta.

You Might Also Like

22 kommenttia

 1. Hyvältä näyttävät, sekä huppari että logon ulkoasu! Ja ihan hyviä mietteitä suorittamisesta, ei tekemisen pitäisi olla niin vakavaa. :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis huppari! Välillä tuohon suorittamiseen on helppo sortua, mutta ihana, että flow löytyi taas ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ompelu antaa niin paljon enemmän ilman suoritusta <3

   Poista
 3. Hienoa, että uskalsit pysähtyä ja pohtia! Tuo harmaan ja keltaisen liitto toimii :) Helman yksityiskohta on piste iin päälle. Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Nyt oman hiusvärin myötä olen kyllä tosissaan tykästynyt keltaiseen :)

   Poista
 4. Mä olen kans monesti miettinyt tuota suorittamista ja ehtimistä. Kun on työ ja perhe, mitä pitää sen lisäksi ehtiä tehdä. Siis PITÄÄ ehtiä. Harrastukset ovat työn vastapaino, mutta minusta kuitenkin niitä harrastuksiakin pitää olla vain sen verran, että niistä jää hyvä maku päällimmäiseksi eikä kiireentuntu. Minusta välillä pitää olla semmostakin vapaa-aikaa, ettei tarvitse tehdä mitään. Eikä varsinkaan suorittaa.

  Kauniin vaatteen olet taas ommellut. Ihanan aurinkoinen. Minunkin pitäisi oikeastaan tehdä itselleni jonkunlainen huppumekko. Minulla ole yhtään sellaista ja näyttää tosi kivalle. Ensi viikonloppuna pääsen ystävien kanssa viettämään ompeluviikonloppua. Voisinpa ottaa vaikka sinne semmosen työn alle.

  Aurinkoista huhtikuun viikkoa Sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se niin helposti meneekin siihen, että pitää ehtiä. Harrastamisen ei todella kuuluisi lisätä kiireen tuntua, päin vastoin.
   Kiitos! Minun kaapissani ei paljon muuta ole kuin huppumekkoja, ne on niin mukavia ja helppoja :) Ompelu viikonloppusi on tainnut jo mennä, mutta toivottavasti oli mukavaa! :)

   Poista
 5. Kuulostaa kovin tutulta tuo suorittaminen. Itselläkin tuppaa kaikki tekeminen mennä suorittamiseksi. Ja aina pitää tehdä jotain. Kiitos hyvästä kirjoituksesta siis! Ja ihana tuo huppari! Tykkään kovasti pienestä yksityiskohdasta, nappilistasta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että tykkäsit kirjoituksesta! Tuumin, että tuskin olen ongelman kanssa yksin, joten kannattaa jakaa ajatuksensa :)
   Aika helpolla yksityiskohdalla saa perus hupparii vähän uutta :) Kiitos <3

   Poista
 6. Mää äkkiä kirjoitan ensin palautteen, kun kerran kysyit:
  - Etusivulla on teksti tasattu molemmista reunoistaan, kun klikkaa "continue reading" eli postaukseen niin teksti onkin tasattu keskelle. Onko tämä harkittu tehokeino? Suosisin ensimmäistä tapaa.
  - Unelmallisen banneri on niin suuri, että se peittää koko ruudun kun tulen tänne blogiin. Käytän kannettavaa tietokonetta. Ensimmäisenä rollaan alaspäin, luen postauksen, siirryn toiselle välilehdelle ja taas ekana rollaan alaspäin. Tiedän kyllä, että olen unelmallisen sivuilla, ei tarvitse enää toistaa. Blogeisssa on kyllä muotia nyt suuret bannerit, mutta minua ne ärsyttävät, kun en pääse suoraan lukemaan tekstiä.
  - suosituimmat postaukset: ne ovat blogin paras anti vierailijoille,käyntikortti, voisiko kuvista saada paremmat? Nyt ne eivät oikein edusta linkin takaa löytyvää käsityötä.
  Olet tietenkin uhrannut tunteja blogin ulkoasun uudistamiseen ja sitten minä tulen ja kommentoin. Anteeksi.
  Vierailen kurkkimassa blogiasi silloin tällöin. Aikuisten vaateompelu kiinnostaa. Blogikuvat tekstissä ovat kauniita ja hyvin otettuja. Vierailen jatkossakin, eipä nuo seikat yllä minua niin paljon haittaa :) Aurinkoista kevään jatkoa ja iloa ompeluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa, en tullut edes ajatelleeksi, että lukija olettaisi tekstin olevan tasattu samanlailla kuin etusivulla. Banneri on yrityksen logo ja itse haluan, että se on kunnolla näkyvillä :) Nuo suosituimmat postaukset ei minunkaan mielestäni toimi noin, mutten vielä keksinyt muuta ratkaisua asiaan. Ajattelin, että parempi toistaiseksi vähän huonosti kuin ollenkaan :)
   En loukkaantunut kommentista, mutta anteeksi pyynnöstä päättelen, että epäilit minun loukkaantuvan. Minä vallan hämmennyin, miksi haluat julkaista kommentin millä pelkäät loukkaavasi toista..
   Mukava kuulla, että poikkeat vierailulle kuitenkin jatkossakin :) Kerroin valokuvaajalle kehusi kuvista, pyysi kiittämään! :) Ompelun iloa sinullekin!

   Poista
  2. Olen huomannut että blogeissa kommentoidaan tyyliin "ihan kiva". Joku uudistaa blogin ulkoasun ja kysyy lukijoilta, miltä näyttää, niin vastaus on ihan kivalta. Vähän sama kuin olisi vetskari unohtunut housuista auki, niin kukaan ei kyllä päivän aikana sano siitä mitään, ilalla huomaat kun tuut kotiin ja käyt vessassa. Joten oikean palautteen antaminen pelottaa, on varminta pyytää etukäteen anteeksi. Olisiko sosiaalinen suotavuus oikea termi kuvaamaan tuota käyttäytymisnormia.

   Poista
  3. Ja kiva käydä keskustelua, mikä on ollut sinun näkemys taustalla tuosta bannerista tai suosituimmista postauksista. Minullakin on ollut ulkoasun uudistus käynnissä, niin tulee katseltua "sillä silmällä". Oma uudistus vei ainakin kuusi tuntia, mää oon niin kömpelö tekniikan kanssa. Joten tiedän, että pienikin muutos voi tuntua suurelta ponnistukselta ja onnistumiselta. Mutta sinähän voit olla hyvinkin sinut tekniikan kanssa :)

   Poista
  4. Enkä tietenkään tarkoituksella pyri loukkaamaan :)Tällä käynnillä jäin jo lukijaksikin :)

   Poista
  5. Kiva, että jatkoit keskustelua :) Siirsin muuten ne suosituimmat tekstit tuonne alas. On huomattavasti enemmän edukseen :)
   Sitä tulee äkkiä toiselle kuva, että toinen kokee loukkaavansa kommentillansa kun pyytää samantien anteeksi. Minusta komenttisi ei ollut loukkaava. Onneksi ompelublogeissa on harvemmassa suorastaan ilkeät kommentit, parempi ihan kiva kuin täysi tyrmäys. Asiallinen palaute on kyllä suotavaa, etenkin kysyttäessä.
   Pärjään kyllä kohtalaisen hyvin tekniikan kanssa, (jos ei oteta huomioon,etten osaa käyttää telkkaria :D) mutta blogin ulkoasun uudistus oli kyllä aikaa vievä homma, lähinnä oikean teeman löytäminen.
   Kiva kuulla, että liityit lukijaksi :) Toivottavasti tulet vierailulle myös uutteen blogiini https://unelmallinenelama.blogspot.fi Ei tämäkään blogi ole kyllä loppumassa, mutta päivittyy nykyään harvemmin. Uudessa blogissa tulee olemaan ompelun lisäksi, leivontaa, matkustelua ja henkilökohtaisia tarinoita. Tervetuloa, jos aiheet kiinnostaa! <3

   Poista
 7. Uusi ulkoasu näyttää kivalta. Mistä näitä "ulkosuja" voi ladata/löytää/ostaa? Minäkin olen postannut nyt hieman harvempaan, sillä valmista ei vain tule aina niin säännöllisesti. Turhaan siitä paineita ottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hakusanalla "free blogger templates" löytyy hurja määrä ilmaisia teemoja :) Vaihdettua sen saa tosi helposti varmuuskopioinnin kautta. Sen tarkemmin en kyllä osaa näin selittää, pitäisi pystyä näyttäämään kuvin :)
   Sanos muuta! Parempi vähämmän kuin väkisin :)

   Poista
 8. Moikka moi! Täällä puhaltaa oikein uudistusten tuulet:) Tosi kiva ja raikas ilme blogilla, toimii ainakin minun kannettavalla tosi hyvin:)
  Mahtava juttu että löysit jälleen ilon käsillä tekemiseen ja rennon otteen harrastuksiin, näinhän sen juuri pitäisi olla:) Olen kyllä ihan samaa mieltä siinä, kun harrastuksista on kadonnut rentous, on hyvä hetki istahtaa ja huilata vaikka hetki. Kyllä se inspis sieltä taas pulpahtaa esiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa pipo! Hieno juttu, että teema toimii moitteetta :) Blogin ja elämän uusille tuulille ei näy ollenkaan loppua, niin siinä käy kun pääsee oikein vauhtiin :D Nyt kesän ja toisaalta myös uuden blogin myötä käsitöiden ilo on palautunut entistä enemmän. Löysin vihdoin oikean keinon karistaa sen tunteen, että pitää harrastaa blogia ylläpitääkseen :)

   Poista
 9. Hei,sulla on kivoja onpeluksia. Onko tähän huppariin ja sinikukalliseen tunikaan ohjetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tämän hupparin kaava (tuota helman nappi yksityiskohtaa lukuunottamatta) on nyt ostettavissa Unelmallisen verkkokaupasta https://www.unelmallinen.fi ja kaavan mukana tulee kirjalliset ompeluohjeet. Samaisessa verkkokaupassa myytävän "Miten opin ompelemaan?" e-kirjan kuvallisilla ompeluompeluohjeilla saa kyllä myös tämän hupparin ommeltua. Jos tuolla sinikukallisella tarkoitat syntymäpäiväiväksi ompelemaani Sydäntalvi tunikaa, löytyy senkin tapainen kaava verkkokaupasta ja mukana tulee kirjalliset ompeluohjeet. Kuvallinen ohje löytyy tuosta mainitsemastani e-kirjasta.

   Poista

Kiitos kommentista!