Kannattaako lähteä Jyväskylän käsityömessuille?

huhtikuuta 08, 2017

Kyllä! Eikä ainoastaan sen takia, että matkustaminen on vallan vienyt minun sydämeni. Tuntuu mahtavalta lähteä hetken seikkailuun omista ympyröistä. Käsityö aiheisia matka postauksia onkin tulossa blogiin laajenevissa määrin. Tämän päivän messukaupunki, Jyväskylä  oli itselleni ennestään täysin vieras paikkakunta. Kokemus oli siinä määrin positiivinen, että saattaahan sitä tulla lähdettyä vierailulle toisenkin kerran. Aiemmin käymiini messuihin verrattuna, Jyväskylän tapahtuma tuntui varsin pieneltä. Näin yhden päivän reissaajan näkökulmasta tämä oli kuitenkin enemmän messujen vahvuus kuin heikkous. On aikaa katsella ja kierrellä rauhassa. Ei tarvitse kiirehtiä eteenpäin nähdäkseen kaiken. Melko hillityn ostos määrän, mutta yllättävän keltaisten ostosten kanssa lähdettiin iltapäivällä kotia kohti.


Kangaskauppaiden kirjosta löytyi niin entuudestaan tuttuja yrityksiä kuin uusia tulokkaita. Mainittakoon uusista Kuosiverstas, joka erittäin hyvällä asiakaspalvelullaan sekä aikuisille sopivilla, värikkäillä kuoseillaan taisi saada minusta vakio asiakkaan. Heidän kankaita ei omasta kaapistani entuudesta löytynytkään, vaikka aivan vieras yritys ei itselleni ollutkaan. Jotenkin sitä jämähtää niiden vanhojen tuttujen yritysten valikoimaan. Tarttuihan niitä matkaan tälläkin kertaan. Ihana nähdä ja hypistellä kankaita välillä luonnossa. Ehkä tämä on muuten yksi niistä syistä, miksi tulee aina tehtyä tilaukset samoista verkkokaupoista. On helpompi tietää, mitä tulee saamaan.
Jo toissa vuonna Tampereen messuilta löysin ensimmäiset suihkutettavat kangasvärit. Sen koommin en olekaan niihin törmännyt. Kunnes näiltä messuilta löysin vihdoin yrityksen Askartelija, joka myy värejä verkkokaupassaan. Aivan super käteviä! Tällaisella suihkeella värjäsin aiemmin pitsinauhan kalenterin kansiin. Nyt kun tiedän, mistä värejä saa lisää saatan pienemmällä kynnyksellä raaskia käyttää vanhat pois.


Messu hulinan keskeltä löytyi avara ja paikkaan nähden ihanan hiljainen kahvila. Mikä ihanampaa kuin nauttia rauhassa kuppi kahvia kesken kiertelyn. Pisteet sisustuksesta. Kuormalavoista tehdyt pöydät sopi ainakin tämän päivän teemaan erinomaisesti. Monenlaisia pöytiä sitä on kuormalavoista toteutettuna nähnyt, mutta tällaisia ei ole kyllä ennen tullut vastaan.Laaja valikoima erilaisia koruja yritykseltä Koi Desing. Ihanan värikkäitä!

Suloisia sisustustuotteita Seinäjoelta, Emma's & Mamma's.

Täydeksi yllätyksekseni messuilta löytyi melko laaja valikoima kalkkimaaleja. Ihanaa, että vihdoin alkaa löytyä enemmän tarjontaa näille suosituille maaleille. Itse ehdin jo epäillä, että suurin hypetys näiden ympäriltä kerkiää mennä kirkkaasti ohitse, ennen tuotteiden laajempaa myyntiin tuloa. Omakohtaista kokemusta näistä ylistetyistä maaleista ei itseltäni kyllä löydy. Tällä hetkellä on omissa varastoissa niin laaja kokoelma erivärisiä huonekalumaaleja, ettei kalkkimaaleja tälläkään matkalla ostoskasseihin päätynyt. Messujen valikoima oli Vaajakoskelta löytyvältä kivijalkakaupalta Susannas. Maaleja saa tilattua käsittääkseni myös sähköpostitse, mutta varsinaista verkkokauppaa ei ole.Messujen jälkeen käytiin Ommellisen innoittamana vierailulla Jyväskylän keskustassa sijaitsevassa Suomen käsityön museossaEn ehkä ihan pelkän museon takia, ajaisi kahta tuntia vierailulle. Mielenkiintoista, mutta melko nopeasti kierretty. Paljon oli kyllä näytillä erilaisia töitä ja tekniikoita. Kansallispuvuista kiinnostuneille olisi varmasti antoisampi kokemus. Ommellisen kankaiden vuoksi minä alunperin vierailulle halusinkin ja onneksi löysin haluamani palan. Näin muilla asioilla ollessa, kannattaa kyllä käydä museokin kiertämässä, jos on sellaisesta yleensä ottaen kiinnostunut.


Kaiken jälkeen itselleni jäi kyllä paras fiilis kangaskauppiaasta, jolla oli ompelemani mekko päällä sekä ohi kulkeneesta, itselleni tuntemattomasta blogin lukijasta, joka pysähtyi kehumaan ompelemiani vaatteita. Hei, aika huikeeta, että joku oikeasti tunnistaa just minut!

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Itsekin mietin, että jaksaisinko ajaa Jyväskylään, mutta sitten laiskuus ja munankuorimosaiikkikurssi vetivät pitemmän korren. Nuo Kuosiverstaan kankaat on kyllä tosihyvälaatuisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munankuorimosaiikki, kuulostaa mielenkiintoiselta! Onneksi aina tulee uusia messuja :) Kiva tietää, että Kuorsiverstaalla on laatukin kohdallaan :)

   Poista
 2. Wau, kiitos tästä! Kerran olen Jyväskylän käsityömessuilla käynyt, ja totesin että eivät olleet minulle. Silloin ainoa tarvike oli poppanakude, muu oli valmiiden käsitöiden myyntiä. Mutta siitä saattaa olla jo yli kymmenen vuotta... Ensi vuonna kannattaa siis suunnata kotikylälle näihin aikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että tykkäsit jutusta! Jäikin mainitsematta tuo kokonaisuus, erilaisia tarvikkeita oli oikeasti tosi paljon ja monipuolisesti :) Helmiä, askartelua, kankaita, lankoja ym.

   Poista
 3. Ihania kangaspinoja :-) Kuosiverstas ja tekstiilisuihke ovatkin ihan uusia juttuja mulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit postauksesta uusia juttuja! Tekstiilisuihkeiden myynti taitaa olla lisääntymässä määrin kun viikolla niitä mainostettiin jo Suomalaisessa kirjakaupassakin :)

   Poista
 4. Kiitos, kun pääsin messuille postauksessasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenstista, ihana tietää kuka kehuja oli! <3

   Poista
 5. Paljon on kivoja tapahtumia, jotka on harmillisesti liian kaukana. Kauniita kankaita ja hyviä ostoksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkös sinä ole pääkaupunki seudulta? Siellä on tällä viikolla messut :) Me mennään katsastamaan Tampereen uusi käsityö ja desing tori, harmillisesti ne on samaan aikaan kuin Helsingin messut.

   Poista

Kiitos kommentista!