Omaa tyyliä etsimässä

maaliskuuta 26, 2017

Eräässä ompeluryhmässä alkoi vuoden vaihteessa tyylihaaste. En varsinaisesti lähtenyt projektiin mukaan, mutta tästä inspiroituneena aloin miettimään tarkemmin omaa tyyliäni. Tuskin olen ainut, joka ompelun harrastuksen myötä on meinannut unohtaa oman tyylinsä. Etenkin harrastuksen alkutaipaleella sitä oli niin innoissaan, että kaikki kuosit ja mallit näytti hyviltä. Kaikkea teki mieli kokeilla kun kerrankin kaikki oli mahdollista. Ei tarvinnut tyytyä kaupan valikoimaan. Itse tekemällä sai kaiken mitä halusi. Tai ainakin luuli haluavansa. Toisinaan ihastuu valtavasti johonkin vaatteen malliin, koska se näyttää jonkun muun päällä super hyvältä. Tulee tehtyä itselle samanlainen vain todetakseen, ettei se sovikaan omalle vartalolle. Kankaiden ympärillä taas on välillä niin hirmuinen some hypetys, että ihan huomaamatta lähtee itsekin touhuun mukaan. Jälleen unohtaen oman tyylinsä. Luule, että tuo on just minun juttu. Harvemmin on. Jossain vaiheessa sitä huomaa katselevansa omaa iloa tuottamatonta vaatekaappiaan. Muistaa jokaisen kankaan alkuperän, vallinneen hypetyksen ja ompelun tuoman ilon. Se oma juttu on kuitenkin saattanut salakavalasti unohtua matkan varrella. Vaatekaappi pursuaa kuin jonkun toisen vaatteita. Herää kysymys, millaisia ne minun vaatteeni olisikaan?


Kuten jo mainittu tulee herkästi lähdettyä hypetykseen mukaan. Ehkä muistattekin, että monien muiden tavoin innostuin minäkin viime kesänä Konmarista. Koska kertaus on opintojen äiti, luin uudelleen Konmarit sekä kauan hyllyssä odottaneen Hyvän mielen vaatekaapin. Tuli jälleen katseltua kaappeihin sillä silmällä. Monta asiaa huomasin oppineeni ensimmäisen Konmari kierroksen jälkeen. Oikeasti paikkansa löytäneet tavarat löytyivät edelleen paikoiltaan. Suurimmaksi osaksi myös ostokäyttäytymiseni on selkeästi muuttunut. Vaatehuoneeseen ja kangaskaappeihin asti nämä opit eivät kuitenkaan selkeästi ollut menneet. Miten olisikaan, jos kerran nyt vasta havahduin miettimään, mitä niistä oikeasti pitäisi löytyä?

Sopivia värejä. Ennemmin räväkkää kuin liian hillittyä. Enemmin hauskaa kuin tylsää. Iloista, muttei liian lapsellista. Just sellaista mukavaa, hyvän mielen vaatetta. Sellaista minun kaappini tarvitsee. Aivan kuten tämä ompelemani hupparitunika. Ommelliselta ostettu, Elina Antilan suunnittelema Anemone kuosi on aivan täydellisesti minun tyylini sopiva. Tässä hupputunikassa kaikki on kohdallaan. Kangas, malli ja värit.


Miten on, onko sinun vaatekaappiisi eksynyt, jonkun toisen vaatteita? Leppoisaa sunnuntaita!

You Might Also Like

14 kommenttia

 1. Kaunis hupparitunika, sopii sinulle niin malliltaan kuin väreiltään tosi hyvin! Oma tyyli on mietityttänyt minuakin viime aikoina, kun olen parin vuoden aikana kertynyttä kangasvarastoa ommellut vähemmäksi: kuinka kummassa olen voinut ostaa niin monenlaista kuosia ja väriä, vaikka olen aikoinaan käynyt värianalyysissäkin. Että kunhan tuosta vanhasta varastosta jotenkin kunnialla selviän, jatkossa olen harkitsevaisempi värien suhteen sekä aion ajatella vaatekaappia enemmän kokonaisuutena kuin yksittäisinä, irrallisina vaatekappaleina, joita on hankala yhdistää keskenään yhtään mitenkään. Alkuinnostus - tai pikemminkin huuma :D - alkaa siis minullakin tasoittumaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! <3 Alku innostus on kyllä paha, se vie jotenkin ihan huomaamatta mennessään. Tuo koknaisuus on hyvä pointti, siihen minunkin pitäisi enemmän kiinnittää huomiota. Itse laitoin ison kasan kankaita nyt myyntiin. Omasta mielestäni tosi kivojakin, mutta itselle sopimattomia. Siinä menee loppujen lopuksi vähän niinkuin työ hukkaan, jos ompelee itselle sopimattomista kankaista vaatteita kaappiin roikkumaan.. Tuo värianalyysi houkuttaisi minuakin :)

   Poista
 2. Se on ihana löytää se tyyli missä viihtyy parhaiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Sellaisissa vaatteissa on ilo kulkea :) Kiitos kommentista Nelli!

   Poista
 3. Olen pohtinut aivan samaa. Olen käynyt värianalyysissä kahdesti, ja käynyt tyyliluennoilla. Tuloksena on, että olen kylmä kesä väreiltäni, ja soft natural Kibben tyylianalyysin mukaan. Ja ostovaatteeni ovat juuri näitä, kun käyn vaatekaappiani läpi. Mutta ompelen ja neulon jotain ihan muuta, ja ihmettelen, mikseivät omatekemät päädy käyttöön :) Mutta nyt toivon, että ymmärrän itseäni, ja saan tehtyä jatkossa itselleni paremmin sopivia vaatteita. Samaan syssyyn olen pohtinut capsule wardrobe ajattelua, eli että vaatekaappi olisi aina toimiva, minimimäärä vaatteita riittää, kun ne ovat yhteensopivia, ja nimenomaan omia lempivaatteita. Tässä vielä linkkejä, joita itse olen kokenut kiinnostavaksi:

  https://www.helloquizzy.com/tests/the-kibbe-types-test täältä löytyy Kibben tyylitesti.
  http://colorconnection.yuku.com/topic/1156/KIBBE-AT-A-GLANCE-STATS-BY-TYPE-YINYANG-MORE#.WNY_BpGJehB täällä on selitykset mihin tuo testi perustuu, sillä nuo kuvat ovat melko vaikeita.
  http://www.theviviennefiles.com tämä on hyvä sivusto vaatekaapin toimivuuden suunnitteluun.

  Minustakin tuo on juuri oikean värinen sinulle! Ja samoin tyyli korostaa hyviä puoliasi, jos nyt minun mielipiteelläni on mitään merkitystä :) Minä olen ihminen, joka voin kulkea rääsyissä/peiliin katsomatta päiviä, mutta olisihan se kiva tuntea itsensä itsevarmaksi joka päivä vaatteiden suhteen. Perjantaina aloitin keräämään pinterestiin ideoita mitä haluan vaatekaappiini, ja etsimään juuri oikeita kaavoja ja värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mahtavista vinkistä! Pitääkin tutustua noihin oikein ajan kanssa :) Itseäni ei niinkään innosta minimaallisuus vaatteiden kanssa, mutta yhteensopivuus kylläkin. Minimaalisuus ei taida olla missään asiassa oikein minun juttuni :)
   Kiitos! Mukava se on kuulla muidenkin mielipiteitä, etenkin niitä positiivisia :) Kotona minä vietän aikani pääsääntöisesti yöpuvussa hiukset pystyssä, mutta ihmisten ilmoille lähtiessä on kiva hieman panostaa. Pinterest on kyllä loisto paikka tyylin ja vaatteiden etsimiseen!

   Poista
 4. Ikuisuuskysymys... edelleen kaapissa on lovi jollekin sellaiselle mitä en osaa edes tarkkaan määritellä. Huteja tulee, mutta ne aika surutta saavat kyllä lähteä sitten kiertoonkin. Miun tyyli on kyllä hyvin mustavalkoinen piristettynä muutamilla väreillä, huomaan niillä olevan eniten käyttöä. Huppareita tykkään tehdä, mutten oikeasti käytä kuitenkaan 😄 Nyt olis tarvetta paidoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ymmärtäiskin laittaa ne huti ompelut kiertoon eikä vain ahtaisi kaappiin muiden joukkoon. Minun kaapissa ei ole yhtä ainutta paitaa eikä housuja, vain legginsejä ja mekkoja/tunikoita :D Kiitos kommentista Hanna!

   Poista
 5. Minä mietin yks päivä ihan samaa, kun oma vaatekaappi on ihan täynnä. Sieltä varmasti puolet lähtee kirppikselle kesän aikana. Kaikkea ei vain tule käytettyä, vaikka kangas on ostohetkellä miellyttänytkin. Aivan ihana kyllä tämä hupparitunika. Erityisen kaunis kangas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankaat on usein liian kivoja nimenomaan kankaina ja vaatteina taas itselle sopimattomia. Toiset taas näyttää kankaana lähinnä tylsältä, mutta valmiina vaattena täydelliseltä :) Kiitos Pikku Akka!

   Poista
 6. Nyt kun muutimme, tuli tehtyä kunnon konmarit niin vaatekaappiin kuin työhuoneeseenkin. Ihanaa ja selkeää, ainakin vähän aikaa :) Tämä huppari on ainakin tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi minä niin haaveilen muuttamisesta! En vain tiedä minne muuttaisin, eikä se olisi edes taloudellisesti kannattavaa tämän hetken huomattavasti normaalia tasoa edullisemman vuokran takia.. Kiitos Saija! :)

   Poista

Kiitos kommentista!