Uusia ideoita ja inspiraatiota

helmikuuta 17, 2017

Mitään varoittamatta, aivan yllättäen iski blogi hiljaisuus. Niin siinä näköjään voi käydä kun lähtee vuorokaudeksi pois omista ympyröistänsä, omasta pienestä kuplastansa. En ollut vuosiin käynyt paljon maitokauppaa kauempana. Tästä ehkä kertoi jo innostuksen määrä ja kuukauden mittainen valmistautuminen. Kyllä, ihan vain risteilylle. On ehkä sanomattakin selvää, että näillä eväillä lopputuloksena saattaa olla mitä vain. Mutta kyllä kuulkaa kannatti! Riskinä tai paremminkin mahdollisuutena näyttäisi olevan blogi hiljaisuuden lisäksi aivan uudet ideat ja inspiraatio. Vuorokauden reissun ja aloittamani Uuden oppi -haasteen mukanaan tuomat ideat tuo Unelmallisen toimintaan, jotain sellaista, mitä en olisi vielä vuoden vaihtuessa arvannutkaan. Niin blogiin kuin yrityksen toimintaan. Etenkin ompelusta innostuneiden kannattaa pysyä kuulolla näistä uusista jutuista. Koska myös blogiin on suunnitteilla muutosta ethän hämmästy, jos blogi on kevään mittaan vierailulle tullessasi kiinni tai hassun näköinen. Usein blogi muutokset kehoitetaan tekemään yön pimeinä tunteina, mutta minun aivotoimintani on huomattavasti kehittyneempää aamun hämärässä.
En ole ompeluakaan vallan lopettanut. Valokuvaajalle tein hupparin syntymäpäivälahjaksi. Kankaana Nappinjan Lumisade joustocollege. Hauskan näköinen kangas, sopii käytettäväksi molemmin puolin. Hupun vuorin sekä helma ja hiha resorit teinkin kankaan nurjasta puolesta. Jotain uuttakin piti kokeilla, mutta varsin helppoa. Ompelin koiran kuvan ja nimen huppariin. Testiksi, mitenkä tuollainen kuviointi kestää käyttöä. Nurjalle silitin tukikangasta, jottei kangas pääse venymään ommellessa eikä tikki ratkeaisi käytössä. Piirsin kaavapaperille netistä löytämäni rottweilerin kuvan ääriviivat ja paperin läpi ompelin suoralla tikillä kiinni. Lopuksi revin vain varovasti kaavapaperin pois. Helppoa! Eikä kuvio ainakaan ensimmäisen käyttökerran ja pesun jälkeen ole mennyt miksikään. Ehkä, joku paksumpi tikkauslanka olisi ollut näyttävämpi, mutta nyt käytössä oli aivan tavallinen ompelukone lanka.
Olen yrittänyt myös hieman harjoitella tasolla kuvaamista. On meinaan aika hölmöä ihmetellä, mitenkä muut onnistuu siinä niin kauniisti, jollei itse edes yritä. Mitäs olette mieltä? Onhan sovituskuvat kivoja, mutta minusta vaatteet pääsee kyllä kauniisti esille tasollakin. Kunhan minun tapauksessani hieman viitsii opetella ja panostaa niiden kuvaamiseen sekä asetteluun.
Kokeile sinäkin, jotain uutta ja lähde mukaan Opettele uutta -haasteeseen. Lisätietoa löydät täältä, klik.
Ihanaa, iloista ja inspiroivaa viikonloppua!

You Might Also Like

13 kommenttia

 1. Kiinnostuneena odotan tulevia muutoksia :) Hieno huppari kivalla idealla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! :) Mukava kuulla, että kiinnostuit uudistuksista!

   Poista
 2. Onpa tuohon ylimpään kuvaan mahtunut metsän värien koko kirjo, sitä minä jäin ihmettelemaan :) Vinkkaan seuraavalle kerralle helmilankaa = kirjontalankaa alalangaksi ja muuten ompelet ihan tavallisesti, niin johan kuvio alkaa erottumaan edukseen. Muuten oikein edustuskelpoinen huppari ja hienot kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on meidän kotipihasta ja tuo yksi puu (tai mikä lie) on jaksanut hämmästyttää värityksellään minua koko talven :D Kiitos vinkistä! Nyt ei ollut aikaa hommata kirjontalankoja ja toisaalta taas halusinkin nähdä, mitenkä ihan tavallinen ompelulanka erottuu :) Luonnossa tikki erottuu kyllä selkeämmin kuin kuvissa. Kiitos!

   Poista
 3. Mitähän muutoksia sun blogiin on tulossa? Innolla odotan.
  Kyllä sitä helpoillakin jipoilla saa mukavaa ilmettä vaatteeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että innostuit uudistuksista :) Kiitos Pikku Akka!

   Poista
 4. Hieno huppari! Kiva kuulla, että jotain uutta ja yllättävää on tapahtunut mukavalla tavalla :). Kiinnostuneena minäkin odottelen, että mitähän se mahtaa olla ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava kuulla, että sain sinutkin kiinnostumaan :) Täällä ruudun takana on kyllä melkoiset positiiviset muutostyöt käynnissä :)

   Poista
 5. Hieno huppari ja kuva siinä! Mitähän uutta siellä onkaan tulossa? Jännää :). Tasokuvatkin ovat kivoja ja hienoja, mutta minä tykkään aina eniten siitä, että vaatteen näkee päälläkin. Siinä tulee ne mittasuhteet ja kuvioiden sijoittumiset parhaiten esille. Ainakin siis yritysten myymissä vaatteissa, blogeissa tasokuvat on ihan mukavia ja ymmärrettäviä, kun ei aina ehdi/pysty jonkun päällä niitä kuvaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että innostuit tulevista muutoksista :) Vaatteet näyttää kyllä varsin erilaisilta tasolla kuin sovitettuna. Minusta on jopa mielenkintoista tallentaa kuvana tuo erilaisuus :) Olen itse huomannut, että ihmisten mielenkiinnon saattaa saada herätettyä yllättävänkin hyvin tasokuvalla, mutta varsinaisen kaupan tehtyä vasta sovituskuvalla. En kyllä itsekkään ostaisi mitään pelkän tasokuvan perusteella :)

   Poista
 6. Onpas hieno huppari ja kangas. Tasokuvat ovat blogeissa tosi kivoja, mitta sovituskuvissa saa vasta todellisen kuvan vaatteesta päällä ja näkee saajan ilmeestä paistavan tyytyväisyyden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saaja on kyllä ollut niin tyytyväinen huppariinsa, ettei tämä ole vielä kertaakaan tainnut päätyä pyykin jälkeen kaappiin asti :)

   Poista
 7. Hmm. mitähän inspiksiä sitä reissulla on syntynyt, jännityksellä jään odottamaan mitä tuleman pitää:) Tykkään itse enempi kans nähdä valmiin vaatteen päällä, tasokuvilla saa sitten pienemmät yksityiskohdat esille. Kivasti tulee esiin tuo paidan kuvio tavallisella ompelulangalla tehtynä, just sopivasti mun silmään:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!