Villakangastakki nyt vai tulevaisuuden päiviin?

tammikuuta 14, 2017

Niin kauan kun olen ommellut, olen sunnitellut villakangastakin ompelua. Kankaatkin valmiiksi ostanut tuolloin harrastuksen alkumetreillä. Joka syksy ajatellut, että tämä on se talvi kun ryhdyn tuumasta toimeen. Nyt aloittamani haasteen myötä tuli oikeasti aika kokeilla. Kokeile ja opi uutta haasteesta voit lukea lisää täältä, klik. Toivottavasti sinäkin innostut mukaan!


En oikeastaan edes muista enää alkuperäistä takki suunnitelmaani. Nyt halusin ommella kauniin hienostelu takin. Pitkän, lämpöisen, hupullisen takin nappi kiinnityksellä. Vanhan ompelukoneen kanssa en olisi varmasti ikinä selvinnyt järjissäni noista napinlävistä. Aina jaksan ompeluryhmissä kyselijöille selvittää kuinka se Pfaff Ambition 1.0 napinläpi toimii oikein käytettynä. Nyt kun kone on vaihtunut tuohon Elnan Excellence 680 voin todeta, että eihän se kyllä ihan niin taida toimia kuin pitäisi. En ole edes tiennyt kuinka helppoa voi napinläven ompelu olla. Ensimmäisellä kerralla menin täysin sanattomaksi! Tuo on vallan mahtava kone. On vaikka kuinka monta kerrosta kangasta niin ei nikottele. Jälki on hyvää ja toimii muutenkin moitteettomasti.
Olen täysin yllättynyt kuinka kauan minulla meni aikaa takin ompeluun. Ihan järjettömän monta tuntia! Vika ei siis suinkaan ollut koneessa vaan itsessäni. Aivan hölmöjä virheitä. Ratkojaa käytiin varmasti yhtä monta tuntia kuin ompelin. Takin oli tarkoitus päästä vain hienompiin tapahtumiin ja menoihin, mutta halusin tietenkin kokeilla heti kun tuli vihdoin valmista. Kuka nyt haluaa päivä tolkulla ommella takkia käyttääkseen sitä muutaman kerran talvessa. Ei muuta kuin pitkävartiset saapikkaat jalkaan, käsilaukku olalle ja menoksi. Järkytys! Näytin aivan keski-ikäiseltä tantalta, hautajaisiin menossa. Oi miksi! Ja ei, tuota kauheutta ei kuvattu.

Sain ainakin omasta mielestäni tilannetta pelastettua laittamalla rusetti pipon päähän, vaihtamalla kengät lyhyt vartisiin ja lisäämällä taakse tampin. Nyt on enemmän sellainen kivan tyttömäinen eikä niin tantta. Suurin ongelma takissa taitaa oikeasti olla normaali tyylini. Ei ikä eikä itse takki. Se vain edustaa jonkun hieman erilaisen ihmisen tyyliä. Aivan kuin yrittäisin ängetä itseäni väärään muottiin. Liian hienostuneeseen ja huoliteltuun. Minun tyylini kun on enemmän rento ja mukava, värikäs ja leikkisä. Onko ihme, että hienostunut takki ei tunnu omalta? Kun katson kuvia huomaan, että eihän tuossa itse takissa niinkään ole vikaa. Kelpo takkihan siitä tuli! Näin se tuntui vähän enemmän omaltakin, joten saattaahan tämä päästä käyttöön useammin kuin muutaman kerran vuodessa.Tyylikästä lauantai iltaa!

You Might Also Like

16 kommenttia

 1. Aika sama mullakin, villakangastakin tahtoisin tehdä ja ei anna kantti ostaa uutta kaupasta. Joku vuosi vielä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei enää kantti ole moneen vuoteen kestänyt käyttää kaupan takkeja. Viime kesänä viimein annoin kaikki loput kaupan vaatteet eteenpäin kun turhaa niitä on omassa kaapissa pölyttää :)

   Poista
 2. No ihan mieletön!! Istuva ja kaunis 😍 Ottaisin kaappiini koska vaan :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä ihan erilainen kuin mitä on tottunut sun päällä blogissa näkemään! Todella onnistunut takki, värikkäät leggarit ja asusteet niin ehkä tuntuisi omemmalta (onko tää edes sana??). 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paulina! Mietin kyllä noita värikkäitä asusteita, mutta päätin ainakin kuviin repäistä oikein kunnolla normaalista poikkeavalla tyylillä :)

   Poista
 4. Oikeasti on hyvännäköinen takki! Ei näytä yhtään liian hienolta, mutta toisaalta sitten on niin siisti, että voi mennä mihin juhliin hyvänsä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka! Juuri tuollaisen takkiin ehkä pyrin, että voi käyttää arjessa ja juhlassa :) Kaapissa on hyvä olla yksi oikein siisti takki.

   Poista
 5. Hyvännäköinen takki! Minäkin haaveilen vielä joskus tekeväni villakankaisen takin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Suosittelen kyllä kokeilemaan, jos lopputulos on mieleinen niin kyllä se on kaiken työn arvoinen :) Eikä ompelu erityisen vaikeaa ollut, minä vain tein monta aivan hölmöä virhettä, mikä sai koko projektin tuntumaan melko raskaalta :)

   Poista
 6. Näyttää ihan nuorekkaalta mallilta! Tamppi takana on kiva yksityiskohta ja huppukin on kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija! Ihana kuulla, että en näytä keski-ikäiseltä reilusti alle kymppisenä ;D Tamppi oli oikeastaan mummin idea kun takki ei istunut takaa kunnolla, siinä on muuten varmasti minun kriittisin työn arvostelija :)

   Poista
 7. On muuten siistin näköinen ja kauniin mallinen takki! Ahkeraan käyttöön vain, vaikka värikkään asusteen, esim. kauluhuivin kera:)
  Takit ei tosiaan ole niitä nopeimpia ommeltavia, työvaiheita kyllä riittää. Mutta onhan se vaan parasta kun voi pukea päälle itse tehdyn takin ja tuntea onnistumisen iloa:)
  Sama homma täällä noiden napinläpien kanssa. Vanhalla koneella se oli yhtä jännitysnäytöstä. Onnistuuko, tuleeko sykkyrää, jumittuuko paininjalka. Uudella koneella napinlävet syntyy ihan tuosta vaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo! Pitää kyllä kokeilla noita värikkäitä asusteita. Työvaiheita riittää ja jos vielä tekee hölmöjä virheitä tuntuu melkein ikuisuus hommalta :)
   Sinähän sen sanoit! Nimenomaan jännitysnäytelmä, koskaan ei voinut tietää millainen napinläpi tulee :) Mukavaa, että sinäkin olet löytänyt kunnon ompelukoneen! Kyllä se vain tekee työskentelystä huomattavasti mieluisampaa :)

   Poista
 8. Ihana takki ja hauskaa nähdä sinut yksivärisessä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikkupippuri! Hei, tuohan se on koko takin ongelma ollut, yksivärinen! En ole itsekään tottunut näkemään itseäni kokonaan mustassa :D

   Poista

Kiitos kommentista!