Uusi vuosi ja uuden oppi -haaste

tammikuuta 01, 2017

En tällä kertaa tehnyt koostetta blogin menneestä vuodesta. Meinasin, mutten halunnut. Minun viime vuoteni oli huono. Liian huono muisteltavaksi. Totta puhuakseni liian rankka ylipäätänsä muistettavaksi. Puolet vuodesta meni eräänlaisessa sumussa. Keskityin tekemiseen. Kun on tarpeeksi hommaa ei kerkiä ajatella. Unelmallisen Instagramista voit kuitenkin käydä kurkkaamassa viime vuoden tykätyimmät kuvat kollaasin. Nyt toivotan ilolla tervetulleeksi vuoden 2017! Olkoon tämä vuosi meille jokaiselle parempi, onnellinen sekä unelmien ja ompelun täytteinen. Teitkö sinä mahdollisesti käsitöihin liittyviä uuden vuoden lupauksia? Minulla olisi vinkki lupaukseksi. Osallistu alla olevaan haasteeseen, kokeile ja nauti uuden oppimisesta.Oletko kaavoihin kangistunut? Oletko pysähtynyt tutulle ja turvalliselle tielle? Tiedätkö, minusta ehkä parasta ompelussa ja yleensä kädentaidossa on uuden kokeileminen ja oppiminen. Koskaan ei ole oppinut kaikkea. Joka päivä voi opetella uutta. Uuden oppimisesta tulee aivan huikea onnistumisen tunne. Oli kyseessä jotain mitä olet aina halunnut kokeilla tai asia minkä opettelua olet syystä tai toisesta vältellyt. Minun syyni välttelyyn on usein sama. Ei ole mukamas aikaa tai olen lukenut kuinka vaikeaa se on. Todellisuudessa toisen helppo on toiselle vaikea. Ainoastaan kokeilemalla voi tietää mikä on oikeasti itselle hankalaa. Toisen heikkous on vetoketju, toinen vihaa kantinkääntäjää. Jokainen meistä todennäköisesti välttelee jotain asiaa koska meinaa, ettei osaa. Onneksi aina voi opetella. Minä olen oppinut huikean määrän asioita kantapään kautta. Kuten varmasti moni muukin. Tekemällä ja kokeilemalla oppii. Kun on tarpeeksi innostusta, oppii varmasti mitä vain.


Nyt haluankin haastaa muut ompelijat kanssani kokeilemaan ja oppimaan. Kokeile uutta tekniikkaa, uutta kaavaa, uutta materiaalia jotain mitä et ole koskaan ennen tehnyt. Jotain minkä osaamisesta olet aina haaveillut. Vaikeaa tai helppoa. Ompelua tai muita kädentaitoja. Ei ole väliä. Ota härkää sarvista ja kokeile! Just nyt on hyvä hetki. Tsempataan yhdessä toisemme eteenpäin. Poiketaan tutulta reitiltä ja kokeillaan mitä tulee. Haasteeseen voit osallistua omassa blogissasi tai Instagramissa 28.2. asti. Ota kuva työstäsi ja tägää somessa #unelmallinenhaaste. Laita ihmeessä kommenttia, jos olet mukana. Todella mielelläni käyn myös blogeissa katsomassa mitä olette tehneet, joten tulethan kertomaan kun postaus on valmiina. Jännää nähdä kuinka moni lähtee mukaan kokeilemaan ja oppimaan. Tervetuloa mukaan haasteeseen!

PS. Kerkiät osallistumaan yllätys kangaspaketin arvontaan 6.1.17 asti. Arvonnan löydät täältä, klik. Haluan myös toivottaa tervetulleeksi kaikki uudet lukijat. Ihanaa, että olet löytänyt tänne!

You Might Also Like

20 kommenttia

 1. Itse mietin kans koostetta viime vuodesta, mutta jätin tekemättä. Liki samoista syistä, kuin sinä mutta myös sen takia, että bloggaamisen into on täysin kadoksissa >.< Instaa kyllä päivitän usein, mutta blogi on jäänyt suunnittelemattomalle tauolle..

  Pienellä varauksella voisinkin ottaa osaa haasteeseen. Kankaita ja lankoja löytyy jemmasta liiankin kanssa ja monta monituista ohjetta/kaavaa odottaa to do-listalla.. :)

  Stressiä en tästä ota, työ valmistui tai sitten ei :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useampi bloggaaja on tainnut siirtyä enimmäkseen Instan puolelle. Onhan se helpompaa. Bloggaamiseen menee äkkiä paljonkin aikaa eikä siihen mielestäni kannatta voimavarojaan tuhlata, jos innostus on kadoksissa. Stressiä ja paineita ei ole haasteen tarkoitus aiheuttaa vaan inspiroida ilolla kokeilemaan :)
   Parempaa tätä vuotta sinulle Piia! <3

   Poista
 2. Minäkin listasin oikeastaan vaan Hommahuoneen värihaasteen työt, loputhan löytyvät blogista ;) katellaan tulisko hinkua tähäm haasteeseen osallistua, en vielä tiedä mitä haluaisin oppia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Instan puolelle tein minäkin kollaasit värihaasteesta. Tuollaista tilannetta minulla ei ole vielä ollutkaan, haluan opetella -listani on aina ollut pitkä kuin nälkä vuosi :) Toivottavasti innostut mukaan!

   Poista
 3. Taas on kivoja haasteita tarjolla monessakin blogissa... :) Tämä olis kyllä kiva, ja heti tulikin mieleen yksi kokeilu jota olen ainakin kahtena vuonna siirtänyt seuraavan vuoden kokeiltaviin juttuihin - ja taas on uusi vuosi... Toivottavasti nyt saan aikaiseksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin minullekin tuppaa käymään, aina tulee siirrettyä syystä tai toisesta. Haastella pyrinkin välttämään ainakin sen oman siirtoni :D Tosi kiva, jos innostut mukaan Raisa! :)

   Poista
 4. Hmmm... mitähän uutta sitä haluais kokeilla? Hyvää uutta vuotta sinulle1 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on niin monta juttua, että melkein seuraavat kaksi kuukautta meneekin uutta opetellessa :) Ihanaa uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 5. Oikein hyvää uutta vuotta, olkoon se parempi kuin edellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! Ihanaa uutta vuotta sinullekin :)

   Poista
 6. Hmm... mitähän kaikkea haluaisin oppia? Jotain aion kokeilla, sillä onhan tähän haasteeseen lähdettävä mukaan :) ( vaikka aina ajattelen, ettei enää haasteita...) Hyvää uutta vuotta sinulle, olkoon se edellisvuotta iloisempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla susta pitkästä aikaa! Tosi kiva, jos lähdet mukaan haasteeseen :) Oikein mainiota uutta vuotta sinnekin päin!

   Poista
 7. Nyt onkin monta kivaa haastetta liikenteessä:)
  Uuden oppiminen ja kokeileminen, se on minunkin mielestä niitä parhaimpia juttuja kässäilyssä:) Mitähän mä haluaisin seuraavaksi opetella..katsotaan jos ehdin mukaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kiva juttu, jos kerkiät mukaan! Sun ideat on aina niin mielenkiintoisia :) Haasteen myötä olen itse innostunut tosi paljon uusista jutuista. Antaa ihan uutta puhtia ompeluun ja blogiin kun välillä kokeile jotain ihan uutta :)

   Poista
 8. Tää olikin helppo haaste :). Ihan muutenkin melkein jokaisessa käsityössäni opettelen jotain uutta. Nyt yritän tsempata ja kertoa myös blogissani hieman, mitä mikäkin työ minulle opetti.

  Ompelu on mulle ihan uusi juttu (ja sellainen pieni mörkökin), nyt olen ottanut siinäkin härkää sarvista. Ensimmäisistä valmiista töistä juttua täällä:http://www.kasintehtya.fi/2017/01/23/saumuriharjoitteluna-vauvanpoksyja/

  Ja mä haastan vuorostani sut (ja muutkin tämän bongaavat) ottamaan vaikkapa ensi kuussa (tai miksei halutessaan myös koko tämän vuoden osalta) osaa mun Hyvää mieltä käsintehdyillä- haasteeseen: http://www.kasintehtya.fi/2017/01/04/hyvaa-mielta-kasintehdyilla/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että olet innostunut ompelusta! Kävin kurkkaamassa blogissasi ja innostus oikein huokui teksteistäsi, tuli itsekin ihan hyvälle tuulelle :)
   Kaunis ajatus sinun haastessasi <3 Pitää katsoa, jos ennähdän mukaan jossain vaiheessa!

   Poista
 9. Iik, apua, mukana ollaan :). Kiitos, kun kävit kylässä ja anteeksi, että unohdin innostuksissani kommentoida tänne. Mutta tosiaan, ompelijana olen aloittelija, joten lähes kaikki on uutta. Tähän saakka vuotta on syntynyt jo uusia puseroja, ja haave leggingsien ompelusta on toteutunut, että täyttä höyryä vaan eteenpäin... Kiitos kivasta haasteesta ♥ ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi huomasin osallistumisesi Instagramissa :) Aloittelijana innostus on niin huikeaa, ettei sitä kaikkea voi muista! Ompelun ja onnistumisen iloa sinulle <3

   Poista

Kiitos kommentista!