4. Tuunatut lyhdyt

joulukuuta 04, 2016


" On alkanut aika joulun nyt,
ja kynttilä on syttynyt.
joulun tunnelma on lisääntynyt.
On valoa aina vaan enemmän,
sytytän vielä toisen kynttilän.
Sen valo loistaa meille nyt. "


Kynttilät luo joulun tunnelmaa. Erilaisia lyhtyjä ja kynttilöitä löytyy varmasti jokaisesta suomalaisesta kodista. Ajan saatossa suuret ulkolyhdyt saa kuitenkin pintaansa jälkiä ja kulumia. Kallis lyhty ei näytäkään enää niin arvokkaalta. Vain likaiselta ja kuluneelta. Värikin saattaa jo kyllästyttää vuosien katselun jälkeen. Sen sijaan, että pitäisi lähteä ostamaan uusia lyhtyjä keksin vihdoin, mitenkä vanhat lyhdyt saa helposti uuden ja mieleisen näköiseksi. 


Ei muuta kuin lasit pois lyhdyistä ja spray maali pintaan. Lämmön kestävä on varmasti paras vaihtoehto, mutta hyvin näyttäisi toimivan tuikkuja polttaessa kaapista löytynyt tavallinen spray maalikin. Ainakaan nämä lyhdyt ei erikoisemmin kuumia pelkästä tuikusta. Tavallisissa spray maaleissa on hurja määrä väri vaihtoehtoja, joten niistä varmasti jokainen löytää mieleisensä. Lämmön kestävien valikoima onkin tavallisissa sekatavarakaupoissa suppeampi.Valoa joulun odotukseen!

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Näppärää ja nopeaa! :) Minä jouduin juuri heittämään pari vanhaa lyhtyä kokonaan pois, kun olivat lasten käsittelyssä kokeneet vähän kovia. Lasit rikki ym.. Taidanpa hankkia uudet vasta joskus sitten kun lyhdyt saavat olla rauhassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei löydy kyllä minultakaan vinkkiä miten lasit saisi ehkäksi. Meillä isommassa ei pysy yksi lasi paikallaan, mutta sen korjasin kauniisti ilmastointiteipillä :)

      Poista

Kiitos kommentista!