23. Joulun tunnelmaa ja taatelikakun resepti

joulukuuta 23, 2016


Eräältä mahtavalta asiakkaalta sain kotihoidossa taatelikakun reseptin. Lehdestä oli mamma aikounaan sen löytänyt. Ei päässyt saunotuksen jälkeen ovesta ulos ennen kun oli kahvit juotu ja vatsa täynnä. Taatelikakku on suussa sulavan herkullista. Kuohkeaa ja aavistuksen tahmeaa ei ollenkaan kuivaa. Mainio valinta joulun kahvipöytään. Ehdottomasti minun ja valokuvaajan suosikki kuivakakku.
Taatelikakku on helppo valmistaa. Katso ainekset ja määrät yllä olevasta kuvasta. Pieneksi pilkottu taateli liotetaan vesi sokeriliemessä yön yli. Keitä seos. Lisää sulatettu voi ja kanamunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paistetaan 175 °C noin tunnin. Melko yksinkertaista! Itse olen melkoisen suurpiirteinen leipuri. Oikeasti sulatan voin kattilaan samalla kuin taateli kiehuu ja sekoitan vaan kaikki loput ainekset samassa kattilassa.


"Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy
sinne saattaa löytää vaikka paikallansa pysyy.
Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa
itsestäni etsittävä on mun joulurauhaa.
Joulumaa on muutakin kuin tunturi ja lunta
Joulumaa on ihmismielen rauhan valtakunta.
Joulumaa jos jokaiselta löytyy sydämestä!
Eikä sinne matka silloin kovin kauan kestä"


Meillä alkaa joulun touhut olla valmiina. Ensimmäinen oma joulu saa tulla. On kuusi, koristeita, lahjoja, kynttilöitä, joulu tekstiilejä, yllinkyllin ruokaa ja herkkuja. Koska reseptit on mummilta meillä on nyt vahingossa tehty ruokaa vaikka koko pataljoonalle. On meinaan mitä syödä! Kuten vaari aina sanoi, tulispa joulu niin sais yölläkin syödä. Kohta on aika hiljentyä joulun viettoon. Rentoutua, herkutella ja nauttia olostaan.


"Muistat Tuhkimon, Lumikin, Ruususen varmaan
ja Punahilkan ja sudenkin harmaan,
mutta poro tää sulta useinkin unhohon jää . . .
Petteri Punakuono oli poro nimeltään.
Ollut ei loiste huono Petterimme nenänpään.
Haukkuivat toiset illoin, majakaksi pilkaten;
tuosta vain saikin silloin joulupukki aattehen:
Aattoilta pitkä on, taival valoton.
Petteri vois nenässään valon tuoda pimeään.
Petteri siitä asti pulkkaa pukin kiskoen
johtaa sen riemuisasti luokse lasten kilttien."Enää yksi yö jouluun <3 Huomenna onkin luvassa joulukalenterin loppu huipennus. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!