21. Kalenterin kannet

joulukuuta 21, 2016


Uusi vuosi, uusi ohje ja uusi ompelukone. Onhan näillä aineksilla pakko tehdä uudet kalenterin kannet. Suurin inspiraatio iski Pikku Akan tekemästä ohjeesta. Hyvänen aika kuinka hankalasti olenkaan kaikki kannet tehnyt. Huippu ohje millä varmasti aloittelijakin onnistuu tai kuten enemmän minun takauksessani harjaantuneempikin ompelija ymmärtää miten tehdään helposti. Ohjeen löydät täältä, klik. Kiitos Pikku Akka!


Kankaaksi valikoitui pitkien mietteiden jälkeen Verson Puodin Paratiisin puutarha puuvillasatiini. Meinasin tehdä ompeluaiheisesta puuvillasta, mutta onneksi tämä kangas osuikin silmääni vitriinistä. Kun kannet oli valmiina tuli mieleeni, että aivan kuin olisin nähnyt ennenkin kannet samasta kuosista. Kyllä, löysin Ideoi -blogin Piian syksyllä tekemät kannet, mitä olin suuresti ihaillut. Ei onneksi tullut vallan samanlaiset. Laitoin pitsiä koristeeksi. Valkoista pitsiä, minkä ensin maalasin suihkutettavalla kangas värillä. Juuri kun olin lähdössä kauppaan etsimään sopivan pinkkiä pitsiä, muistin vuosi takaperin messuilta ostetun värin. Loisto keksintö! Suihkutetaan vaan ja se on siinä!


Uuden kalenterin käyttöönotto on jotenkin aina yhtä jännää. Vähä niinkuin uuden alku. Puhtaat sivut. Tyhjä kalenteri. Ensi vuodeksi löysin juuri itselleni sopivan kalenterin. Ajaston uutuus, mikä toivottavasti pysyy myynnissä jatkossakin. Koko viikko yhdellä aukeamalla, mutta hieman tavanomaisesta poiketen aseteltu. Vasemmalla on viikonpäivät, mihin on kiva merkitä kaikki kellon mukaan menot. Oikealla onkin tyhjä sivu mihin voi kivasti listata kaikki kuluvan viikon työt.Uusi ompelukone taasen sai minut aivan sanattomaksi. En kyllä tiennyt vanhankaan koneen kanssa olleen erityisiä ongelmia. Napinläpi joskus kenkkuili, mutta ihan hyvin tultiin juttuun. Nyt varmaan moni miettii, miksi edes vaihtaa, jos vanha on hyvä. Hairahduin messuilla. Kone-Minnan Kyösti teki niin hyvän tarjouksen, että kannatti vaihtaa Pfaff Ambition 1.0 pois. Vähän tai no vähän enemänkin epäröin, mutta 5 vuoden takuu ja uudet ominaisuudet sai kokeilemaan Elna Excellence 680. Tuumailin, että ainahan voi vaihtaa takaisin. Tuskinpa vaan vaihdan! Hyvin vähän olemme kerenneet tutustua, mutta näiden vähäisten kertojen perusteella olen tullut siihen tuloksen, että olihan siinä vanhassa koneessa monta moitetta, joita en vaan ollut tajunnut. Kaikkeen tottuu eikä huonoksi uskokaan ennen kuin kokeilee parempaa.Kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse <3 Jouluaattona onkin vuorossa joulukalenterin loppu huipennus, kannattaa pysyä kuulolla.

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Mun kalenterin kannet valmistuu vasta joulun jälkeen. En ole osannut valita kangasta. Ihana kangas sulla ja pinkki sopii niin täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! Kankaan päättäminen on kyllä yllättävän vaikeaa hommaa :)

   Poista
 2. Mä oon tässä syksyllä askarrellut myös ens vuodelle kalenterin, mutta tehnyt sen kokonaan itse.. taitellut papereita, liimaillut ja sommitellut sekä kirjottanu jokaisen päivän omin kätösin, huh olipa siinä homma... blogiin asti en oo siitä saanut mitään tekstiä..

  Mutta sun kalenterin kannet on upeat! Mukavaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on kamala työ! Kokeilin kesällä kun en vielä ollut löytänyt kalenteria mieleiselläni sivu asettelulla, mutta ei minun aikani yksinkertaisesti riittänyt. Onneksi näin jossain blogissa vinkin tästä uudesta mallista :)
   Kiitos Aliissi! Iloa sinun jouluun!

   Poista
 3. Tulipa kauniit! Katselin myös tuota ohjetta, helppo ja hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija! Pikku Akka tosiaan onnistui ohjeessa! :)

   Poista
 4. Olipas mahtavaa, että ohjeestani oli ammattilaisellekin apua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelu on siitä mukavaa puuhaa, että aina on mahdollisuus kehittyä ja oppia uutta :) Kiitos kommentista Pikku Akka!

   Poista
 5. Tulipa kauniit kalenterin kannet! Paperinen kalenteri on kyllä ehdoton. En ole koskaan osannut tehdä merkintöjä puhelimen kalenteriin, toki tarkastan aamulla mikä ja monesko päivä menossa, mutta muuten käytän kyllä paperista. Ja silläkin on tietty väliä, millainen kalenteri on. Joskus saa kierrellä useammassa kaupassa, ennen kuin löytyy just oikeanlaiset:)
  Ja onnittelut uudesta ompelukoneesta! Samalla tavalla kävi itselleni, vähän niin kuin puoli vanhingossa tuli vaihdettua:) Ja kannatti. On se vaan mukava hurruutella uudella koneella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ole kyllä minustakaan sähköisen kalenterin käyttäjäksi :) Uuden ompelukoneen myötä on löytänyt ihan uudet ulottuvuudet ompeluun. Tekee oikein mieli kokeilla kaiken sellaisenkin ompelua, mitä ei ole ennen tehnyt kun tietää, että koneesta ei ainakaan jää onnistuminen kiinni :)

   Poista

Kiitos kommentista!