2. DIY neuletakin kaava ja ohje

joulukuuta 02, 2016


Maailman helpoimman neuletakin saa helposti suorakulmaisesta palasta. Merinovillainen neule ei olisi hullumpi lahja ideakaan. Ainakaan koko ei ole ongelma tässä kaavassa. Neule sopii varmasti kaikille vartaloille. Olisihan ihana kääriytyä lämpöiseen neuleeseen talven pakkasilla ja käpertyä sohvan nurkkaan hyvä kirja tai elokuva seuranaan..

Oman takki palani koon näet alla olevasta kuvasta. Hihat voi tehdä samasta kankaasta tai resorista. Kuvassa yhden hiha palan koko. Huomio kankaan joustavuus hihassa. Neule sopii varmasti kaikista kankaista, mutta hihaan vaikuttaa tietenkin ranteen paksuus ja kankaan joustavuus.


Ompelu käy melkein yhtä nopeasti kuin sopivan palan leikkaaminen. Taitat vain neuletakki palan korkeus suunnassa kaksin kerroin (oikeat puolet vastakkain) ja ompele sauma, alla olevan kuvan punaisen pysty viivan mukaan. Muista jättää kädentie. 


Taita hiha pala leveys sunnassa kaksin kerroin (oikeat puolet vastakkain) ja ompele kiinni korkeus suunnassa. Katso alla oleva kuva. Seuraavaksi käännä pala nuolen mukaisesti kaksin kerroin nurjat puolet vastakkain.  Nyt sinulla pitäisi olla kädessä kaksin kertainen "putkilo" mitä siis hihaksi kutsutaan. Hihansuulla pitäisi nyt olla taite ja sauma on piilossa hihan sisällä. Pujota hiha neuletakin kädentien sisälle niin, että ne on oikeat puolet vastakkain ja hihan avonainen reuna on kädentiellä. Ompele kiinni. 


Pyrin tekemään ohjeen minkä aloittelijakin helposti ymmärtää, mutta olihan tätä mahdotonta yrittää sanoin selittää :) Kysy ihmeessä, jos ei tekstiä ja kuvia yhtään ymmärrä! Lopuksi huolittele vielä neuletakin reuna haluamallasi tavalla. Esim. nurjalle käännetyllä kaitaleella tai pelkällä saumuriompeleella. Jollei kangas rispaannu voit yhtä hyvin jättää reunan huolittelematta.Lämpöistä joulun odotusta!

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Voi miten kiva! Kiitos ohjeesta, täytyy kokeilla! :)

  VastaaPoista
 2. Onpa mukavan oloinen villatakki ja kiitos ohjeesta :)

  VastaaPoista
 3. Mulla tuolla merinovillapala odottelee just tämmöseksi pääsemistä. Jee, saatoin saada just inspiraation. :)

  VastaaPoista
 4. Tuon hihan saisi kätevämmin niin, että ompelee sen tuon ison palan reunaan keskelle, ja vasta sitten taittaa ja ompelee saumat yhdellä ompeleella per sivu. Näin säästyy hiharenkulan asettelulta aukkoonsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Ompeletko aina hiha resorit noin? Jos tajusin, oikein niin eikö tuolloin jää hihan suulle ikävästi näkyviin saumanpää? Tämä saattaa olla kyllä tottumus kysymys kun en ole muuta kokeillut, mutta ommeltuani satoja hiharesoreita noin kun kerroin se on mun mielestä kyllä kaikkein kätevin systeemi :)

   Poista
 5. Tykkään, tämän voisi vaikka toteuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa kokeilla, tää on niin helppo toteuttaa :)

   Poista

Kiitos kommentista!