18. Joulumekko

joulukuuta 18, 2016Punaista sielulintua Verson puodista, kullan kimallusta ja timanttimekko niistä on unelmallinen joulumekko tehty. Idea mekon kultaisiin yksityiskohtiin lähti omasta joulukalenteristani. Valokuvaaja oli salaa ostanut minulle Tampereen kädentaito -messuilta kaulakorun. (Koru on oikeasti pronssia, mutta minusta se näyttää ihan kultaiselta). Tulisielu, ainut laatuaan. On kuulemma kuin tehty minulle. Väittävät tulisieluiseksi persoonaksi. Korun ja paljon muita hienoja metallitöitä valmistaa Tulimetsä.Ei ollutkaan niin helppoa päättää millaista kultaa mekko kaipaa. Kangasväriä, mutta ei löytynyt. Pitsiä, mutta mihin kohtaan. Helmetkään ei paikkaansa löytänyt. Onneksi vihdoin tajusin avata suuni paikallisessa kangas- ja askartelutarvikekaupassa Palaksissa. Omistaja ehdotti heti glitterliimaa. Kyllähän olin katsellut sitä hyllyssä, mutta ajattelin itsekseni ettei se käy kankaalle. Pitäisi kuulemma käydä. Ei tarvitsee kiinnittää. Vielä ei ole mekkoa pesty, joten omakohtaista kokemusta en pysty kertomaan. Lopulta löysi kultaiset napitkin paikkansa kauluksesta. Vähän huonosti ne näkyy käytössä, mutta halusin vihdoin testata uutta ompelukonetta. Vielä en voi sanoa muuta kuin kerrassaan hyvä vaihto. Olen aivan sanaton!
Mekko on minun osaltani viimeinen työ Hommahuoneen värihaasteeseen. Vuosi värien matkassa on päättynyt. Valtava kiitos Sanne-Maijalle aivan mahtavasta haasteesta! Täydellinen haaste tällaiselle värejä rakastavalle. Joka kuukausi tuli lähdettyä mukaan. Muutama väri minua hieman arvelutti. Ilokseni sain huomata, etten löytänyt oikeastaan yhtään väriä mikä minulle ei olisi sopinut. Joskus minun on kyllä mielenkiinnosta mentävä sellaiseen värianalyysiin. Haluaisin ammattilaisen näkökulman, koska yleensähän ihmisille ei sovi kuin murto-osa väreistä. Olisihan myös kiva nähdä kuinka hyvin ne ammattilaisen analysoimat värit ollenkaan sopii.


Suloista sunnuntaita!

You Might Also Like

16 kommenttia

 1. Sopiipas sinulle kivasti tämä mekko!
  Suloista sunnuntaita Sinullekin! :)

  VastaaPoista
 2. Rupesi hymyilyttämään kun luin blogiasi, sillä juuri eilen sain valmiiksi oman Verson puodin punaisesta Paratiisin puutarha-kankaasta tehdyn timanttimekon.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timantti taitaa olla tämän joulun suosituin mekko malli :) Kiitos kommentista Rinna!

   Poista
 3. Aivan ihana joulumekko sopii sinulle kyllä todella hyvin. Ja tuo koru on juuri sinulle
  sopiva :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis mekko ja koru myös! Ihanasti vähän kullan kimallusta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Kimallusta on omaan makuuni kanssa just sopivasti, ei mennyt överiksi :)

   Poista
 5. Ihana mekko 😍 tuo sielulintu on kyllä niin kaunis kangas 😍😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Julia! <3 Itselläni meni kauan aikaa, että lämpisin kuosille, mutta tämä todella on kaunis :)

   Poista
 6. Ihana mekko ♥ Leikkelin itse eilen samaa kangasta, saa nähdä ehdinkö saada joulumekkoni valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Toivottavasti saat mekon valmiiksi! Tämä kangas kyllä onneksi sopii muutenkin kuin jouluna :)

   Poista
 7. Kaunis mekko ihanine yksityiskohtineen! Meillä ainakin glitterliima on pysynyt vaatteissa, olen käyttänyt tahallan joihinkin roolivaatteisiin ja on sitä "muutaman" kerran lipsahtanut tytöiltä ihan muutenkin vaatteisiin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Nyt kerkesin pestä mekon ja kyllähän ne hukku glitterit koneessa. Taidan laittaa jouluksi uudet, mutta ei sen sitten joulun jälkeen ole niin väliä vaikkei kimallusta olisikaan :) Taitaa olla merkeissä eroa miten pysyy..

   Poista
 8. Punainen ja kulta toimii niin hienosti yhteen<3 Kaunis mekko, kauniista kankaasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Tässä ne toimii erityisen hyvin yhdessä tuon punaisen sävyn takia, sellainen kaunis hieman ruosteen sävyinen.

   Poista

Kiitos kommentista!