Makeaa violettia ja Blogger Recognition Award

marraskuuta 12, 2016

Illuusia ihmemaassa blogin Jenna muisti minua Blogger Recognition Award -tunnustuksella. Kiitos muistamisesta! <3 Nyt minun on varmasti aika vastata tähän haasteeseen, joka on jo syyskuussa annettu. Parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Palkinnon idea:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajiksi


Kuinka minusta tuli bloggaaja?
Hyvä kysymys. Aivan tarkalleen en muista mistä idea omalle blogille on lähtöisin. Nimi päätöksen ja ompelun aloituksen sen sijaan muistan elävästi. Kaikki läheiseni oli sitä mieltä, että yht'äkkinen innostukseni ompeluun loppuu yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin eli yhdessä yössä. Heräsin vain eräänä kesäkuun aamuna ja päätin opetella ompelemaan. Ilmoitin lainaavani äidin ompelukonetta. Matkamme sujui vallan mainiosti reilun puoli vuotta. Helmikuussa kyseinen ompelukone kuitenkin alkoi vaikuttaa vahvasti alkoholisoituneelta. Säädöistä huolimatta tikki oli kuin humalaisen matka baarista kotiin. Ajoitukset oli todennäköisesti menneet pieleen. Sen sijaan, että olisin kohteliaasti huoltanut ja korjauttanut koneen palautin sen äidille kiitoksen kera. Olin päättänyt ostaa ihan oman ompelukoneen. Tarkkojen tutkimusten jälkeen päädyin Pfaff Ambition 1.0. Samalla blogi, joka oli jo arvatenkin käynyt mielessäni sai vahingossa nimen. Onhan tuo nyt vallan unelmallinen ensimmäiseksi ompelukoneeksi kaikkine mukavuuksineen. Ajan mittaan nimestä on tullut aina vain osuvampi. Tuosta unelmallisesta ompelukoneesta alkoi minun unelmani valmistaa yrittäjänä Unelmallisia vaatteita.

Vinkkini aloittelevalle bloggaajalle:
- Ensimäinen postaus on hankalin, mutta loppujen lopuksi sillä ei ole suurempaa merkitystä.
- Ole oma itsesi. Tee blogista oman näköisesi ja anna persoonasi näkyä.
- Kuvat on tärkeitä. Osa lukee tekstit, mutta kaikki blogi vierailijat katsoo kuvat. Julkaise kuvat tarpeeksi suurina. Pienistä kuvista kun ei saa mitään selvää vaikka kuinka tihrustaisi.
- Kommentoi ja seuraa muita bloggaajia. Bloggaaminen on vuorovaikutusta, mutta toivon mukaan vain positiivisessa sävyssä. Oma merkkisi muiden blogeissa tuo kävijä virtaa myös omaan blogiisi. Ennen kaikkea muiden innostavista ja mielenkiintoisista postauksista tulee itsellekin hyvä mieli.
- Vastaa oman blogisi kommentteihin. On mielestäni todella epäkohteliasta jättää vastaamatta. On mukava käydä myös vastavierailulla. Näin löytyy helposti uusiakin seurattavia.
- Ei se määrä vaan laatu. Julkaise mielummin yksi hyvä postaus kuin viisi sinne päin valmistettua.

Haasteen  haluan antaa osalle omista suosikki bloggaajistani. Jokainen heistä on omalla tavallaan innostava ja upea ompelija sekä bloggaaja. Toivon mukaan, ette ole vielä montaa kertaa tunnustusta saaneet.

Pikku Akan Tilkkuvakka
Punatukka ja kaksi karhua
DIY Stories
Hanna Mi
Kätilön käsistä
Pomada
Fagerwear
Villa Pipo
Villa ja Villa
Hommahuone


Tällä postauksella osallistun myös Hommahuoneen värihaasteeseen. Kuukauden värinä on violetin ja liilan sävyt. Yksi harvoista väreistä, joita kohtaan minä en tunne oikeastaan mitään. Tykkään kyllä jostain sävyistä eikä se ainakaan inhokeihin kuulu. Harvemmin kuitenkin tulee tätä väriä suosittua omassa vaatetuksessa. Kun suosikki kuosini, kuten tämä Paratiisin puutarha, tuli violettina niin kyllä se vain ostoskoriin päätyi. Värihaasteella saattoi kyllä olla osuutensa ostopäätöksessä. Kangas on Verson puodista, makean violettia joustocollegea. Aivan mahdottoman ihana ja pehmeä kangas. Ei varmasti jää kaappiin roikkumaan. Näin hyväntuntuiseen kankaaseen tekisi mieli pukeutua joka päivä.
Olen tehnyt tällä kaavalla aiemmin trikoo mekon. Löydät sen täältä, klik. Epäilyistäni huolimatta kaava näyttäisi toimivan ihan hyvin jostocollegesta. Helma on sen verran painava, että kangas laskeutuu melko mukavasti. Savupiippu kauluksessa on sauman kohdalla laskoksia niin, että se on huomattavasti matalampi siitä kohtaa. Ompelusanaston termit ei rehellisesti sanottuna kuulu vahvuuksiini, joten en ole kyllä ollenkaan varma kutsutaanko noita oikeasti laskoksiksi :) Mielessäni oli aivan super hieno visio nappi kiinnityksestä saumankohdalla. Puolen toista tunnin aherrukseen jälkeen hermoni kuitenkin kertakaikkisesti petti ja surautin vain sauman kiinni. Idea toteutukoot toiste. Oikeastaan olen vallan tyytyväinen heikkoihin hermoihini koska kaulushan on tosi kivan näköinen näinkin.Ensi viikolla onkin tiedossa hartaasti odotetut Kädentaito -messut Tampereella. Saa tulla tervehtimään, jos tunnistat :) Näkemisiin!

You Might Also Like

16 kommenttia

 1. Siis, mitä? Minäkö olen saanut tunnustuksen? Iso kiitos ja kumarrus! <3 En olekaan tuollaista tunnustusta saanut. :) Otan kopin ja laitan tunnustuksen kiertoon joko heti ihan pian tai sitten vasta tammikuussa. Joulukuun taidan pyhittää kalenterille. :)
  Minulle violetti väri on ollut ihan NOU NOU. Nyt olen huomannut, että sillekin alan vähitellen lämmetä - pieninä annoksina. Sulle tämä violetin sävy sopii kyllä kivasti. Samoin mekon mallikin on hyvä. Mulla tätä paratiisin puutarhaa löytyy ihan alkuperäisenä oranssina. Saapa nähdä, milloin raaskin sen saksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka! Ihana kuinka innostuit tunnustuksesta, se tuli siis selkeästi oikeaan osoitteeseen <3
   Itse käytin paljon violettia kun hiukset oli mustat, nyt oman värin myötä se on lähes täysin jäänyt.

   Poista
 2. Oi kiitos tunnustuksesta <3. Koitanpa ennättää jossakin vaiheessa saada aiheesta postauksen.
  Mekkosi on kaunis ja pirteä. Samainen kangas odottaa täälläkin ompelua. Se on kyllä tehtävä pian, sillä muuten tiedän sen jäävän. Kiva, että olet haasteessa mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä haaste on ollut kyllä todella kiva, olen löytänyt itselleni sopivaksi aivan uusia värejä :) Kiitos Sanne-Maija!

   Poista
 3. Ihana mekko! Oman kankaanpalani päätyi tyttären vaatteeksi kunhan joutaa ompelemaan...oliskohan hyvä kuvausvaate ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Ompelun iloa kun sopiva aika löytyy :)

   Poista
 4. Hihi, kiitos! 😊 Oli myös mukava lukea sun blogin alkutaipaleesta, ja vinkeistä aloittelevalle bloggaajalle. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotan sun postausta tunnustuksesta :)

   Poista
 5. Kiitos myös meidän molempien puolesta tunnustuksesta <3 Yritetään vastata lähiaikoina :) Tosi kiva lukea sun taipaleesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kiirettä, itselläkin kun meni muutama kuukausi. Teidän alkutaipale on varmasti mielenkiintoinen kun kirjoitatte blogia kaksin :)

   Poista
 6. Kiitos paljon tunnustuksesta, mukava että ajattelit minua:) Katsotaan...:) Kaunis mekko jälleen!

  VastaaPoista
 7. Kiitos tunmustuksesta!♡♡ En olekaan tätä saanut vielä. :)
  Ihana mekko, tykkään erityisesti tuosta rypytetystä savupiippukauluksesta, miten mahtava idea! Violettikin sopii sulle vallan mainiosti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että osui sellaiselle joka ei vielä ole tähän vastannut :) Olen jo vallan tyytyväinen, ettei alkuperäinen idea kauluksesta onnistunut koksa muuten en olisi keksinyt tätä :) Kiitos Johanna!

   Poista
 8. Siis mitä, minä:) Oi kiitoksia tunnustuksesta<3 Laitan korvan taakse tulevia postauksia ajatellen.. Hyviä vinkkejä olit laittanu aloittelevalle bloggaajalle ja kiva oli myös kuulla harrastuksesi ja blogisi alkutaipaleesta.
  Violetti, ah tuo ihanista ihanin väri:) Violetti on kyllä ollut mun lempparivärejä aina.
  Nätin näköinen mekko, ja väri sopii sulle tosi hienosti! Jospa huomenna törmättäisi messuilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo <3 Sulle sopii kyllä violetti erityisen hyvin! En ollenkaan ihmettele, että se on päätynyt sun suosikiksi.

   Poista

Kiitos kommentista!