Onnistunein takki ikinä!

lokakuuta 28, 2016

Huomasin vasta nyt kuinka kaunis syksy tänä vuonna onkaan ollut. Hirmuinen määrä pouta päiviä ja kauniita syksyn värejä. Nyt vasta alkaa harmaa olla hallitseva väri. Luulin olevani jo auttamatta myöhässä sadetakkini kanssa. Väärässä olin sillä sateet alkoi tällä viikolla kun sain takkini valmiiksi. Sanoisinko ajoitusta jopa vallan täydelliseksi. Ei päivääkään liian aikaisin eikä myöhään.
Kuten tiedätte ompelen vaatteita itselleni ja muille. Omat vaatteeni ei aina ole niin justiinsa. En halua ottaa niistä suurta stressiä. En anna mieltäni painaa vaikka kaikki kohdat omissa vaatteissani ei olisi täydellisiä. Tärkeintä on vaatteet, mitkä lähtee maailmalle. Ne on tarkasti ommeltu, siistejä ja huoliteltuja. Omissa vaatteissani ei pienet virheet haittaa. En yleensä lähde purkamaan pikku juttujen takia. Viime aikoina olen hieman poikennut tästä tavasta. Kokonaisen päivän ahersin tätä takkia. Kolme kertaa vetoketjunkin ompelin. Yritin pitää huolen, että kaikki olisi siististi. Sisältä ja päältä. Kun näin suuri töisen ja todella huolella hiotun vaatteen saa valmiiksi on muuten onnistumisen tunne aivan valtava. Aivan kuin olisi täysin ylittänyt itsensä ja harrastuksensa. Sen sijaan, että yrittäisi ulkopuolisille peitellä pieniä virheitä voikin esitellä kaikille huolellisesti ommeltua takkia. Ompeletko sinä mahdollisimman tarkasti myös omat vaatteesi vai annatko nurjan puolen virheiden olla?
Kaava on myös täysin poikkeuksellinen valinta. Se ei meinaan ole omani vaan Ottobren (5/13) maihinnousutakista muokattu. Sen verran paljon tuli kuitenkin muokattua, ettei tuota oikein enää samaksi kaavaksi tunnista. Kankaat on Eurokankaasta. Päällä sadetta ja tuulta pitävä ulkoilukangas ja  vuorina aavistuksen liukaspintaista puuvillaa. Kaveriksi takille ompelin ensimmäisen rusetti piponi. Ei muuten varmasti jää viimeiseksi. Saa ihan ihmetellä, miksi en aikaisemmin ole kokeillut.
Iloista ja toivon mukaan onnistunutta viikonloppua! 
Me lähdetään huomenna syntymäpäiville. Mitäs teillä tehdään viikonloppuna?

You Might Also Like

16 kommenttia

 1. Kauniin takin olet tehnyt! Tästä ei sadetakki juuri voi kauniimmaksi tulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen niin samaa mieltä. Hieman on eroa kun muistelee esim. oman lapsuuden sadevaatteita, niistä kun oli kauneus kaukana :)

   Poista
 2. Vau, upea takki! Ja kaikkinensa ihana setti rusettipipon ja saappaiden kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Ihana takki.�� Itsekin juuri aloitin,mutta ihan normi syys/kevät takin hupulla. Saas nähdä mitä siitä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä siitä tulee, ompelun iloa ja pitkää pinnaa sinulle takin ompeluun :)

   Poista
 4. Peukut teknisestä takista! Tosi huolella tehty :) ite en saanut omaan takkiini edes tuota vyötärökiristystä tehtyä...ei luotto itteensä riittänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Kokeilet sitten ensi kerralla :) Nyöri kiristys on melko yksinkertainen, etenkin jos tekee niinkuin minäkin ennen ja laittaa sirkkojen tilalle riittävän suuren napinläven ja tarpeeksi suuren kujan niin, että saa nyörin pujotettua viimeiseksi. Nyt nuppineulasin nyörin valmiiksi kujan kohdalle, mutta yllättävän helppo oli niinkin :)

   Poista
 5. Wau! Ei voi kun ihastella miten siistiä jälkeä. Eihän tuon paremmin voi enää tehdä:) Taatusti mahtava fiilis uudesta upeasta takista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Fiilis on edelleen kerrassaan mahtava! Millään ei raaskisi vaihtaa talvitakkiin pakkasten tullen :)

   Poista
 6. Minä en kyllä yleensä pienistä virheistä välitä.. Mutta kyllä se niin palkitsee kun viitsii virheet korjata.. Hieno takki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se just kun yleensä ei anna pikku virheiden häiritä ja kerrankin viitsii tehdä oikein huolella :)

   Poista

Kiitos kommentista!