Lupaus täytetty

lokakuuta 23, 2016

Jo keväällä Nappinjan raportti trikoo löysi paikkansa minun kangaskaapista. Annoin lupauksen ommella valokuvaajalle paitoja. Hyvin harvoin hän niiden perään kyseli, mutta itseäni lupaus hieman kaiversi nähdessäni kangaspalan muiden joukossa. Hommahuoneen värihaaste oli oiva motivaattori lupauksen täyttämiseen. Lokakuun väreinä haasteessa on musta ja harmaa. Yleinen ongelma harmaan kanssa on saman sävyn löytäminen. Huh huh se käy meinaan ihan työstä. Vaikka kaapissa olisi kymmeniä harmaita kankaita ei ne koskaan ole samaa sävyä. Ennemmän aiheesta voit käydä lukemassa Hommahuone blogista. Nyt varmasti ensimmäistä kertaa minulla ei ollut tätä ongelmaa. Nappinjalla oli saman sävyistä yksiväristä trikoota kuin raportin pohjaväri. Iso kiitos ja pisteet tästä!

 


Hifistelin oikein poikkeuksellisen paljon. On meinaan saumanvaratkin tikattu, jopa college housuista löytyy nyörit ja sirkkarenkaat. Pihdit ja tarvikkeet on odottanut jokusen tovin kaapissa, että uskallan kokeilla. Aika turhaan. Olihan niiden laittaminen pihdeillä hyvinkin yksinkertaista. Enää pitää jännittää pysyykö paikallaan käytössä vai hukkuuko renkaat ensimmäisessä pesussa.
Valokuvaaja hieman vierasti ensin raglanhihaista paitaa. Suuren käsityö lehden (5-6/2011) raglanhihaisen paidan kaava on kyllä istuvampi kuin tuo Joka tyypin kaavakirjan perus paitakaava. Pitäisi insipiroitu sen verran, että piirtäisi ihan oikeasti istuvan miesten paitakaavan. Ei ole ollenkaan edukseen vaatteet, mitkä ei istu kunnolla. Housujen kaava on myös Suuresta käsityölehdestä (3/2015). Kaksi numeroa normaalia kokoa pienemmät. Luulin, että kaava oli istuvien verkkareiden, mutta lökäpöksyt näistä olisi tullut isommassa koossa. Valokuvaajalla oli kyllä heti syy kaavojen suuruuteen. Mitä muuta voisi odottaa kun nimi on Suuri Käsityö lehti.
Näihin kuviin ja tunnelmiin, mukavaa sunnuntai iltaa!

You Might Also Like

14 kommenttia

 1. Kaikki hienoja, suosikkini tuo raglanhihainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekin siitä, mutta valokuvaajan suosikiksi pääsi heti tuo toinen paita tekstin takia :)

   Poista
 2. Onpas hienoa, että kuvaaja pääsi välillä poseeraamaan :). Hienoja ja käyttökelpoisia vaatteita ja hifistely kannattaa, se antaa usein sen hienon loppusilauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On mielenkiintoista vaihtaa näitä rooleja, minulla meinaa olla kameran säädöt hukassa eikä valokuvaaja meinaa rentoutua kuviin :) Hifistely todella kannatti, se antaa myös hieman jujua perus vaatteisiin.

   Poista
 3. Just hyvännäköisiä kamppeita! :)

  VastaaPoista
 4. Rennot ja mukavat tamineet ja varsin notkea mallikin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija! Mallin piti kuulemma hieman pelleillä, että pysyi lämpöisenä :)

   Poista
 5. Kivat t-paidat ja college-housut, varmaan mukavat, teksti on suorastaan loistava. Hienoa nähdä kuvaaja kuvattavana, kolmas kuva suorastaan lennokas 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuon tekstinhän takia raportti piti ehdottomasti ostaa :) Valokuvaaja on joksenkin lennokas kaveri!

   Poista
 6. Oikein hieno ja miehekäs setti, ja viimeisen päälle kaikki siististi tikattu:) Heh, Suuri käsityö, siinäpä se selitys:D Oon saanut kans eräänkin kerran nauraa mieheni "ompelu"vitseille:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä itseänikin nauratti, kasku ei kukaan ollut aikasemmin maininnut :)

   Poista

Kiitos kommentista!