Lahjaidea nuorelle

lokakuuta 30, 2016

Me vietimme eilen kahden tytön 15 -vuotis syntymäpäiviä. Minun ihanien pikku siskojen. Sain lahjaidean vasta pari päivää ennen juhlia, tietenkin nukkumaan mennessä. Olin jo tuumaillut, etten anna mitään erikoista itse tehtyä ja henkilökohtaista, koska loistavaa ideaa ei ollut syntynyt. Minulla on edelleen huomattavia vaikeuksia ymmärtää ja etenkin hyväksyä pienien sisarusteni kasvamista. Minä kyllä luotan heidän pärjäävän, mutta etenkin teini-iässä tuo järjen ääni saattaa omien muistikuvieni mukaan usein unohtua. Tulee muuten kamalasti omia muistoja mieleen kun seuraa heidän toimiaan. Toinen kaksosista on lähes täydellinen kopio minusta samassa iässä. Ilokseni kyllä huomattavasti ahkerampi koulun suhteen.Toisen puolesta ei kuitenkaan voi elää. Jokaisen pitää tehdä omat valintansa. Ei parane liikaa neuvoa. Pieniä ohjeita annoin kuitenkin lahjaksi. Ehkä enemmän omaa huoltani helpottamaan. Toivon mukaan he kuitenkin muistavat aina silloin tällöin katsoa lahjaa seinällä. Voi vain luottaa ja toivoa. Eihän minustakaan täysin toivoton tapaus tullut. Isäni epäluuloista huolimatta :) Aika vähän on tänä päivänä jäljellä siitä 15-vuotiaasta minusta.Tästä pystyy varmasti paremmin lukea taulun tekstin kuin kuvista.

Elämänohjeeni Sinulle

Rehellisyys maan perii. Ole rehellinen itsellesi ja muille.

Ole aito. Tunne aidosti.

Rakkauden hinta on suru.

Älä koskaan hukkaa sisäistä lastasi. Innostu, naura, leiki ja kuvittele.

Muista, sinä päätät. Omasta elämästäsi. Omasta kehostasi.

Ole oma itsesi. Älä koskaan muutu muiden takia. Sinä riität sellaisena kuin olet.

Älä toimi miellyttääksesi muita. Ei ole merkitystä, mitä muut ajattelevat sinusta.

Unelmat on tehty toteutettavaksi. Älä koskaan kuuntele sitä, joka sanoo ettet pysty.

Pystyt mihin vain. Saat kaiken mitä haluat kun uskot haluamaasi.

Asenne ratkaisee. Aina.

Pidä elämässäsi vain iloa tuottavat ihmiset ja asiat.

Tänään on paras tämä päivä. Ei tule toista samanlaista eikä erilaista.

Ainoa hetki elämässä kun voit muuttaa mitä tahansa on nyt.

Anna menneisyyden olla. Se oli opiksi. Ei loppuelämän tuomio.

Älä koskaan kadu asioita, mitkä tekivät sinut joskus onnelliseksi.

Anna anteeksi, mutta unohtaa sinun ei tarvitse.

Koskaan ei ole väärin puollustaa itseään ja läheisiin kun heitä väärin kohdellaan.

Älä koskaan sorru kateuteen. Muiden onni ei ole sinulta pois.

Älä tuhlaa aikaasi ja energiaasi vihaan tai katkeruuteen. Ne kalvavat sinut rikki.

Muista, kaikki järjestyy. Enemmin tai myöhemmin. Tavalla tai toisella.

Elämä opettaa, jos ei muuta niin vanhana hiljaa kävelemään.


Alunperin tarkoituksena oli askarrella pelkät lahjakortit. Ei meinaan tulisi pieneen mieleeni alkaa ostamaan teineille yhtään mitään ilman, että saavat itse päättää. Lupauduin ostamaan tai ompelemaan kaksi vaatetta heille. Tietenkin itse toivoin ompelua, jotta päästään kangaskaupoille ja minä säästyn vaatekauppojen kiertämiseltä. On muuten suoranainen ihme, että viime aikoina he ovat aivan itse pyytäneet minun ompelemia eikä kaupan vaatteita. Kyllä se meinaan omaa mieltä lämmittää kun usein saa ompeluryhmistä lukea, ettei teineille käy itse tehty.


Olisko teillä lukijoilla hyviä vinkkejä teinien lahjoihin? Ei meinaan ole minun mielestä enää mikään helppo homma keksiä mieluista. Leppoisaa sunnuntaita!

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Teini-ikäiselle kummipojalle sain joululahjaidean Pinterestistä:lasipurkki jossa on wc-paperihylsy keskellä ja reunat&pohja täytetään karkeilla.Hylsyn sisälle laitetaan rahaa tmv.Purkki näyttää sille,että se on täynnä karkkia ja saaja yllättyy kun avaa kannen:)
  Kummipoika yleensä toivoo rahaa lahjaksi,mutta tykkään antaa sen ohella jotain muutakin.Viime jouluna flanelliset pyjamapöksyt (toivoi itse):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on hauska idea! Meillä tiedetään jo, että rahaa minulta on turha toivoa. Ennemmin lupaudun ostamaan jotain kun käydään yhdessä kaupoilla :) On kuitenkin kiva antaa lisäksi, joku pieni henkilökohtaisempi lahja.

   Poista
 2. Täällä yksi teini, joka arvostaa itsetehtyjä lahjoja!! Ja mitä hyviin lahjoihin tulee, niin lahjakortti tai sitten on parasta kysyä mitä hän haluaisi. Hyvän lahjan olet keksinyt!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!