Murrettu ruskea

syyskuuta 04, 2016

Elokuun väri Hommahuoneen värihaasteessa oli murretut sävyt. Voi hyvä ihme, miten hölmöksi tuo väri sai minut itseni tuntemaan. Sanne-Maija kertoi kyllä hyvin selkeästi Hommahuone blogissa, miten murretut värit syntyy. Vastavärejä sekoitetaan toisiinsa ja sekoittamalla näihin vielä mustaa tai valkoista saadaan todella laaja kirjo erilaisia murrettuja sävyjä. Yksinkertaista. Kyllä minäkin ymmärrän murretun sävyn kun se minulle kerrotaan, mutta kun minun ihan itse pitäisi tietää onko joku sävy murrettu loppuu minun ymmärrykseni. En tuntuisi mitenkään hahmottavan murrettua väriä. En luettuna tekstinä, en vesiväreillä enkä sen enempää liiduilla väritettynä. Kyllä, yritin. Oikein monestikin. Tuloksetta. Ei synny kuin ruskeeta ja se nyt sattuu olemaan ainoa väri minkä minä murretuksi ymmärsin kokeilemattakin. Yritin kuitenkin olla ovela ja jatkaa väri harjoituksia kaikessa hiljaisuudessa. Ajatuksena oli ostaa tämän Pikku Piltin ruskean Nappikukan lisäksi toinen ruskea kangas ja jättää kokonaan paljastamatta teille näinkin vakavasta hahmotushäiriöstäni. Ruskea ei kuitenkaan vaikuttaisi olevan mikään vuoden trendi väri. Syyskuun väri on siis kyseisessä haasteessa ruskea ja minulla oli vain tämä yksi hyvällä tuurilla Kangashamstereista löydetty pala eikä toista kangasta löytynyt. Ei mieluista eikä oikeastaan minkäänlaista. Eihän siinä muu auttanut kuin yhdistää haasteet.
Olen jo pidemmän aikaa suunnittelut tällaista melko laatikon mallista paitaa. Tällä mallilla saisi kyllä pienemmänkin ihmisen näyttämään jättiläiseltä, mutta onko tuo nyt niin justiinsa. Onhan ainakin mukava ja valokuvaajan mielestä myös hyvin hauskaa kun nostaa kädet sivuille. Varmasti vähän kapeampikin laatikko olisi riittänyt. Ensi kerralla sitten. Ruskea kuten myös tuo sinapin keltainen on itselleni melko vieraita värejä. Tämä taitaa olla minun ensimmäinen ruskea vaate ikinä. Aiemmin kun värjäsin hiukseni mustaksi en voinut kuvitellakaan pukeutuvani mihinkään ruskean sävyyn. Nyt kun suurin osa hiuksista on ihan oman värisensä ei nämäkään taida täysin pois suljettuja värejä ole.


Huomenna alkaa Positiivarien positiivisuus viikkoa. Positiivista viikkoa siis itse kullekin!

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Monet murretuista väreistä lukeutuu mun lemppareihin, mutta en ennen elokuun haastetta tiennyt miten nämä värit syntyvät. :)

  Kivan paidan olet tehnyt, tykkään kuosista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Murretut värit ja niiden syntyminen on oikeasti melko mielenkiintoista :)

   Poista
 2. Oi, mä haluan tollasen paidan/kaavan! Taitaa vaa tästä isosta tehdä jättiläisen ����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on oikeastaan ihan summamutikassa leikattu :) Pitää laittaa mietintään josko joskus julkaisi kaavakuvan.. Tämä malli, erityisesti näin väljänä tekee kyllä kenestä tahansa jättiläisen! :D Kiitos kommentista!

   Poista
 3. Hauskan erilainen kangas, kiva paita. Suorastaan sulaudut tuohon syksyiseen taustaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanan värikkäästi on alkanut näkymään syksyn merkit luonnossa :)

   Poista
 4. Ihana paita ja vähintään yhtä ihana maisema! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei uskoisi, että maisema on meidän kotipihasta, kerrostalo reilu kilometrin päässä keskustasta, mutta kuitenkin keskellä metsää :) Pitääkin tulla pitkästä aikaa kurkkaamaan, mitä Pikku Akka on viime aikoina ommellut :)

   Poista

Kiitos kommentista!