Aitoa positiivisuutta

syyskuuta 23, 2016


Muistatko kun kerroin lukeneeni Elämäntaidon käsikirjan. Muistin virkistämiseksi postaus löytyy täältä, klik. Kirjan yksi tärkeimmistä pointeista oli positiivisuus. Olenkin nyt kiinnittänyt enemmän huomiota omiin ja ympärilläni olevien ihmisten puheisiin. Aivan mahdoton määrä negatiivisuutta! Yhden positiivisen asian jälkeen kuulostaisi tulevan ainakin tusina negatiivisia. Hyvin harva näköjään, ainakaan minun tuttavapiirissäni, ymmärtää pysähtyä ja iloita pienistä tai edes suurista asioista. Aina tulee, jos niin tai jos näin. Ihmettelen mitä iloa on hienoista asioista, jos keskittyy miettimään mitenkä olisi vielä hienompaa. Näin upeat asiat menettää herkästi merkityksestä. Oletko sinä taipuvainen ajattelemaan asioita negatiivisesti?


Luin äskettäin myös täysin päinvastaisen lehti jutun, missä kiellettiin ajattelemasta positiivisesti. Jo otsikko herätti minun mielenkiintoni. Miksi kukaan kehottaisi märehtimään negatiivisuudessa? Koska väkinäinen positiivinen ajattelu johtaa yleensä teeskentelyyn. Pitäisi olla aito. Tuntea aidosti. Todella hyvä näkökulma! Teeskentelyksihän se menee, jos sydän itkee verta ja yrittää väkisin ajatella positiivisesti. Olipa kiva, että kävi näin. Kuinka hienosti taas opin tästäkin elämän karusta koulusta. Eihän tuollaisessakaan mitään järkeä ole. Ehkä yksi tärkeimmistä asioista onkin aitous. Siitä ei kyllä Elämäntaidon käsikirjassa mainittu.
Minun ompeluni näyttäsi löytäneen ihan aidon positiivisen energian. Uuden vaatteen kaavoitus on aina melkoinen prosessi. Kuosittelen uudet kaavat piirtämistäni peruskaavoitusta. Eihän tämä siis niin haastavaa ole enää kuin alku aikoina. Harvemmin silti riittää yksi kokeilu versio. Tällä kertaa tarvitsi kolme. Löydät aikaisemmat versiot täältä, klik ja klik. Tällä kertaa kankaaksi valikoitui hyvin marinoitu vaaleanpunainen Sato trikoo, Paapiilta ostettu. Nyt alkaa olla toimiva laatikkopaidan kaava. Uusia muokkaus ideoita löytyy kyllä edelleen. Kun perusta on valmis käy muokkaaminen onneksi helposti.


Positiivista viikonloppua, aitoutta unohtamatta!

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Minä ole pitkään kiinnittänyt huomiota ihmisten puheisiin - kuinka paljon parempi elämä meillä olisi jos muuttaisiko puheidemme sävyä. Olen myös opetellut sanomaan positiiviset ajatukset ääneen, joten ihana tunika <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Positiivisista asioista on kyllä enemmän iloa kun sano ne ääneen :) Kiitos <3

   Poista
 2. Myönnän taipuvani helposti valittelemaan sitä mitä ei ole, mutta olen myös oppinut kiinnittämään huomiota arjen kauneuteen ja hyviin hetkiin :) Nätti paita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni on viime aikoina ollut huomattavasti vaikeuksia tuossa kauneuden huomaamisessa, elämäni on edelleen hieman sumuista.. Koska suurin osa elämästä on kuitenkin on arkea ja niitä pieniä hyviä hetkiä pitäisi niihin kiinnittää enemmän huomiota :) Kiitos!

   Poista
 3. Moikka! Sinua odottaa blogissani Blogger Recognition Award! :)

  http://illuusia.ihmemaassa.net/2016/09/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta, pitääkin käydä tutustumassa! :)

   Poista
 4. Tämä on varmasti sellainen aihe, johon jokaisen tulisi kiinnittää huomiota.. Paita on kyllä nätti, samaa kuosia olen paapiilla ihastellut mutta eri värisenä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itse viime aikoina ihaillut tätä turkoosina :)

   Poista

Kiitos kommentista!