Elämäntaidon käsikirja

elokuuta 14, 2016

Olen viime aikoina tutustunut elämäntaidon kirjoihin. Etenkin Tom Lundbergin kirjoittamaa Elämäntaidon käsikirjaa voin suositella lämpimästi muillekin. Kirjojen mukaan tärkeintä on positiivinen ajattelu ja kiitollisuus. Kuulostaa melko yksinkertaiselta. Niinhän se taitaa oikeasti ollakin kun vain kiinnittää asioihin ja omaan ajatteluunsa hieman huomiota. Varsinkin vaikeina aikoina monilta tahtoo kuitenkin unohtua asiat mistä saa olla kiitollinen. Oikeastihan juuri näihin asioihin pitäisi silloin kiinnittää huomiota. 


Yksi kirjan teema oli minulle jo hyvinkin tuttu. Saat sen mitä ajattelet ja haluat. Usein tämä ajatus malli pyritään kitkemään meistä pois jo lapsena. Kyllä minustakin on yritetty. Olen huomannut, että tässä asiassa on ihmisillä suuriakin näkemys eroja. Itse uskon, että jokaisella meistä on samat mahdollisuudet menestyä. Ei ole kukaan etukäteen päättänyt tietämme. Kaikki on itsestä kiinni. Työtähän tämä vaatii, muttei ole mahdotonta. Asenne ratkaisee, aina.Yhdessä kirjassa mainittiin myös peloista. Suurin osa ihmisten peloista on aiheettomia. On siis todella epätodennäköistä, että nämä pelot toteutuvat. Itse pelkään hammaslääkäriä. En varsinaisesti edes tiedä minkä takia. Kirjan innoittamana olenkin päättänyt voittaa pelkoni. Olen innoissani kertonut elämäntaidon kirjasta myös läheisilleni. Yleensä tässä vaiheessa he ovat kysyneet olenko humalassa? Ei, en ole vuosiin ollut. Enkä ole vielä edes siinä vaiheessa, että olisin varannut aikaa hammaslääkäriin. Olen kuitenkin askeleen edempänä. Sen sijaan, että miettisin miten voisin vältellä kyseistä asiaa, olen enemmänkin pyrkinyt miettimään mitenkä saisin sen ajan varattua.


Ainiin tämähän on ompelublogi ;) Jottei vallan unohtuisi mainita on täällä siirrytty pikku hiljaa syksyisimpiin ompeluihin. Tulihan syksyinen ilma yllättäen yhdessä yössä. Ihanan värikäs Ruusuhuivi trikoo on Verson puodista.
Oletko sinä tutustunut elämäntaidon käsikirjoihin?

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Sinä olet kyllä viisas nainen! Olen useamman opuksen lukenut ja sisäistänytkin kai jotain, mutta on ne asiat silti niin vaikeita... Suurin paheeni on etukäteen murehtiminen ja suunnittelu, paluu nykyhetkeen olisi tarpeen usein. Kaunis tunika ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tässähän meinaa vallan punastua, kiitos Hannariina! <3 Lukemisessa pääsee vielä helpolla, mutta oppien sisäistäminen onkin vallan toinen asia. Ruotsalaisen pariskunnan kirjoittama Elä enemmän ja stressaa vähemmän -kirja vois sopia sulle, siinä oli juur tuosta tulevaisuudessa elämisestä :)

   Poista
 2. Täytyypä laittaa tuo kirja mukaan "lue nämä kirjat" -listalleni, kiitos kirjavinkistä! Olen törmännyt turhan usein ihmisiin, jotka eivät usko omaan tekemiseen ja siihen, että he voivat vielä joskus oppiakin asioita, mitkä sillä hetkellä tuntuvat vaikeilta. Olen itsekin ajatellut noin joskus. Nykyään kuitenkin menen eteenpäin ajatuksella "mikä vain on mahdollista, jos itse niin tahtoo". Ja toivon, että kaikki sen joskus oppivat!
  Tekemäsi tunika on nätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olisi minustakaan ikinä ompelijaa tullut, jos ajattelisin etten voi oppia :D Toisaalta on surullista, että monet ajattelee niin, eivätkä luota omiin kykyihinsä.. Aika monesti tämä ajatus kyllä iskostetaan meihin tosiaan jo lapsena, aikuisena tai varsinkaan nuorena on silloin vaikea uskoa omiin kykyihinsä.. Kiitos lyyrajj! :)

   Poista
 3. Kaunis ja kauniin värinen tunika! Tuon kirjan voisi kyllä lukea, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija! Tässä kankaassa on tosiaan värit kohdallaan :)

   Poista
 4. Kiitos kirjavinkistä,elämäntaito-oppaat kiinnostaa kovasti.Hyvä olisi päästä joistakin "jumeista" eroon kuten juuri etukäteen murehtimisesta.Ja peloistakin,vaikka kuolemanpelkoon tosin ei voi suhtautua siten ettei se koskaan tapahdu.Hengitysharjoituksista&rentoutumisesta on ollut paljon apua tuohon muurehtimiseen.Menestymisestä olen vähän kahta mieltä.Millä menestyminen lasketaan?Nyt olen ollut työttömänä jo vuosia enkä voi edes opiskella, koska opintotuki on yksinkertaisesti liian pieni ja muuta tukea ei ole saatavilla.Kun en voi opiskella lisää en saa töitä->ärsyttävä oravapyörä.Eli raha ratkaisee aika monessa asiassa,valitettavasti.Mutta toisaalta olen mainio äiti ja menestynyt sillä saralla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämäntaito oppaat on kyllä mielenkiintoisia. Nuo hengitysharjoitukset on kyllä hyviä, auttaa nukahtamiseenkin paremmin kuin lampaiden laskeminen :) Kuoleman pelkoon ei tosiaan voi suhtautua kuten se ei ikinä tapahtuisi. Oma pelkoni häipyi kyllä täysin kun näin läheiseni kuoleman. Toisin kuin olin aiemmin kuvittelut, se ei ollut pelottavaa. En minä silti muille voi sanoa, että kuoleman pelko turha olisi. Menestymistä on ehkä niin monenlaista kuin ihmisiäkin. Elämässä voi menestyä niin monella tavalla, kai tärkeintä on itse tuntea menestyneensä ja onnistuneensa..? Kiitos kommentista Mamma A! :)

   Poista
 5. Viisaita ajatuksia sinulta :). Itsekin luen paljon erilaisia elämäntaidon "oppaita", ja kyllä niistä aina jää jotain mieleen. Jossain vaiheessa huomaa ajatustensa muuttuneen ja hyväksyvänsä itsensä paremmin. Ihana on tämäkin mekko, kuten se edellisen postauksen babushka ja hautajaismekkosikin. Minä luulin, että olin jo kirjoittanut osanottoni sinulle, mutta en ollutkaan :(. Lämpöinen osanottoni suruusi <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo itsensä hyväksyminen on muuten yksi tärkeimmistä, mutta myös vaikeimmista opeista! Ainakin minulla vatsamakkaroiden osalta, ei niinkään luonteen ym. osalta :) Jostain luin siihen liittyen hyvän ajatuksen lähiaikoina, "olisitko onnellinen 5 kiloa kevyempänä". Enpä kyllä varmasti olisi, loppujen lopuksihan ne makkarat on ehkä pienin murheistani :D
   Minäkin kyllä luulin lukeneeni osanottosi, olisikohan se ollut instassa..? Kiitos Hanna Mi! <3

   Poista
 6. Olispa joskus aikaa lukea... :) Kaunis mekko, sopii kivasti syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se päivä vielä joskus tulee :) Kiitos Raisa P!

   Poista

Kiitos kommentista!