Ilkeitä kommenteja ja kesän mukavimmat housut

kesäkuuta 05, 2016

Blogi maailmassa kuten yleensäkin sosiaalisessa mediassa näkee monenlaisia kommenteja. Onneksi useimmiten positiivisia sellaisia. On kuitenkin poikkeuksia. Usein he kirjoittavat kommenttinsa anonyymina, mutta toisinaan myös omalla profiililla. Nämä negatiiviset kommentit alkavat yleensä lauseella "En minä arvostella halua, mutta" tai " Ei millään pahalla, mutta". Tämä aloitushan jo kertoo, että kirjoittaja on täysin tietoinen, siitä kuinka kommentillaan todennäköisesti pahoittaa toisen mielen. Mikä saa hänet kuitenkin julkaisemaan ja sanomaan mielipiteensä ääneen? Ehkä sosiaalinen media, nimimerkin taakse piiloutuminen ja se, ettei tunne kyseistä ihmistä. Oikeuttaako se loukkaamaan toista ihmistä. Ei minun mielestäni. Totta kai jokaisella meistä on oma mielipiteemme, mutta onko pakko kertoa se ääneen jos tiedämme näin loukkaavamme toista. Ei kommenttien tietenkään tarvitse aina yltiö positiivisia olla, mutta tarvitseeko niitä negatiivisia ja loukkaavia mielipiteitä oikeasti kertoa toiselle. Sanoisimmeko näitä loukkaavia asioita kasvotusten, ääneen toiselle. Tuskin. Tietenkin jos kysyy rehellistä mielipidettä jostain asiasta on suotavaa kertoa sellainen, mutta tarvitseeko silloinkaan loukata toista. Ei minun mielestäni. On aivan eri asia tietoisesti loukata toista kuin antaa vaikka rakentavaa palautetta. Sen antaminen on muuten todella taitolaji, varsinkin kirjoittamalla. On huomattavasti haastavampaa tulkita ihmistä lukemalla pelkkää kommenttia kuin kasvotusten keskustelemalla. Anonyymien ilkeilijöiden lisäksi, en ymmärrän yhtään sen enempää ihmisiä jotka omalla profiililla kommentoivat, vain silloin kuin heillä on jotain negatiivista sanottavaa. Miksi ei silloinkin voisi olla hiljaa? Mitä ihmettä tämä ihminen saa itsellensä loukkaamalla toisia? Itse olen suurimmaksi osaksi välttynyt näiltä ilkeitä kommenteilta, pitää kyllä koputtaa puuta jottei niitä tulisikaan. Toiset kun ovat joutuneet laittamaan jatkuvan kommenttien tarkistuksen näiden takia. Madam B.C. blogin kommentti kentässä on mielestäni varsin loistava teksti asiaan liittyen "Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa." Mitä sinä olet mieltä?


Helteisinä päivinä alkoi kaipaamaan hieman legginsejä väljempiä olohousuja. Kaapista löytyneet joustocollege housut tuntui aivan liian kuumilta ja ajan saatossa niistä on tullut hieman koppurat. Nämä väljät trikoo pöksyt oli ehdottomasti hellepäivien pelastus. Aivan super mukavat! Todennäköisesti koko kesän paras ompelu idea. Julia Herkertin suunnittelema, ihanan pehmeä Inca trikoo on Kootilta. Mitenköhän tuon kaupan nimi oikeasti kuulusi sanoa? Taivutan nimeä mihin suuntaan tahansa aina se kuulostaa omaan korvaan hassulta.
Arvonnan voittaja Marika Vidberg ottaisitko minuun yhteyttä sähköpostitse kati.ylkanen(at)icloud.com niin saataisiin arvonta palkinto postiin. Leppoisaa sunnuntai iltaa!

You Might Also Like

44 kommenttia

 1. Ihanat housut, ja tosi hyvä kirjoitus! Itse sain tänään uusimpaan blogipostaukseeni tosi ikävän anonyymikommentin koskien ulkonäköäni, ja samalla menetin yhden seuraajankin. Itse en voinut kuin nauraa kyseiselle kommentille, mutta joku muu olisi voinut siitä ihan tosissaan pahottaa mielensä. Ihmetyttää kyllä ihmiset, jotka netissä huutelevat nimimerkkien tai anonyymiyden takaa toisille negatiivisia asioita. Vieläpä, kun useimmat ihan hyvin tietävät, että joku pahottaisi kommentista mielensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosi kurja homma. Eihän niistä kommenteista tosiaan kannata itseensä ottaa, mutta minusta tuntuu jo pahalta lukea kun toiset saa ilkeitä kommenteja. Kävin katsomassa uusia hiuksiasi, minusta ne on mielenkiintoiset. En ole tullut ajatelleeksi, että ne voisi itse tehdä. Sopii hyvin sinulle! :)

   Poista
 2. Itselläni oli jossain vaiheessa yksi tai useampi ilkeilijä; tuli törkeitä kommentteja. Oli pakko laittaa sitten valvontaa kommentit toviksi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo on törkeää, että ilkeillä kommenteilla tavallaan pakotetaan ottamaan kommenttien valvonta käyttöön. Kiitos kommentista!

   Poista
 3. Ihanan kankaan oot löytäny housuihisi :) Muutenkin on kiva kesällä pukeutua kevyemmin. Ainakin mulla on mekot ahkerassa käytössä.

  Mitä kommentointiin tulee, olen samaa mieltä siinä, ettei mitään tarvitse sanoa jos ei ole mitään hyvää sanottavaa. Itse en ainakaan pystyisi jättämään kommenttia, jonka tietäisin loukkaavan sen saajaa. Vielä, kun kyse on toisen itse tekemästä asiasta josta hän voi olla hyvinkin ylpeä. Joissain blogeissa olen ihmetellyt näitä kommentteja ja niiden jättäjiä. Mitä sellaisen ihmisen mielessä liikkuu? Millainen on ihminen, joka saa ilonsa siitä että arvostelee toisen asioita anonyymisti?
  Huokaus. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Helle päivinä oli kyllä pakko keksiä mahdollisimman kevyitä vaatteita :)
   Sellaisella ihmisellä on pakko olla todella huono olo itsensä kanssa. Minusta on niin kurja lukea toisten saamia ilkeitä kommenteja. En itsekkään pystyisi jättämään kommenttia mikä voisi loukata toista.

   Poista
 4. Kivat byysat :) Toi on kiva kangas. Pitäisiköhän myös ommella jotain löysiä trikoopöksyjä kesäksi.. Mun inhokkisanontoja on muuten "Ei millään pahalla mutta..." -jotenkin se nostattaa heti karvat pystyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa ommella, nämä on aivan mahtavat :) Tuo lause saa minunkin karvat nousemaan pystyyn!

   Poista
 5. Olen myös miettinyt näitä ilkeitä kommentteja, mitä järkeä niissä on? Jos saan inhottavia kommentteja niin otan ne yleensä itseeni ja harmistun. Oikeasti pitäisi vaan olla hyvillään että joku viitsii nähdä vaivaa moiseen takiani >:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä meinaan ottaa itseeni muiden puolesta. En tiedä miten, sitten itse reagoisin jos saisin ilkeän kommentin. Noinhan se olisikin hyvä ajatella :) Kiitos kommentista!

   Poista
 6. Hienot housut ja hyvä asiakirjoitus! Itse olen toistaiseksi välttynyt ikäviltä kommenteilta, mutta kyllä niistä varmasti mielensä pahoittaisi. Mukavaa kesää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin minäkin, mutta halusin kirjoittaa asiasta koska näen niitä niin paljon muiden blogeissa ja Facebookissa. Mukavaa kesää sinnekin! :)

   Poista
 7. Hienot housut ja hyvä asiakirjoitus! Itse olen toistaiseksi välttynyt ikäviltä kommenteilta, mutta kyllä niistä varmasti mielensä pahoittaisi. Mukavaa kesää! :)

  VastaaPoista
 8. Mageet pöksyt, noi kuviot ja värit sopii hyvin yhteen. Hyvin kirjoitettu. Negatiivisenkin asian voi sanoa ja ilmaista niin monin tavoin, meinaan vaan sitä että vaikka kysytään sitä rehellistä mielipidettä ja toisen mielessä on vain negatiivisia asioita voisin hän miettiä niistä rakentavan palautteen. Tai sitten olla vaan hiljaa.

  Aurinkoista ja lämmintä kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nimenomaan vaikka pyytäisi rehellistä mielipidettä ei se tarkoita sitä, että haluaisi ihmisten loukkaavan itseänsä. Asian voi esittää niin monella tavalla tai olla hiljaa. Mukavaa kesää sinulle! :)

   Poista
 9. Pehmoisen ja mukavan näköiset pöksyt. Negatiiviset kommentit harraste- tai muihinkin kuin ehkä poliittisiin blogeihin on mulle käsittämätön ilmiö, samoin kuin se muukin nettiviha ja negatiivisuus, joka tällä hetkellä raivoaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Aivan uskomaton viha ja negatiivisuus todella jyllää kaikkialla somessa.

   Poista
 10. Hyvä kirjoitus aiheesta. Samaa mieltä oon sun kanssa, itse en varmaan pystyisi jättämään omaan arvoonsa, luulisin. Mukavan oloiset pöksyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Aika harva varmasti pystyy negatiiviset kommentit jättämään täysin omaan arvoonsa.

   Poista
 11. Ihanat pökät! ♡
  Ja yhdyn täysin muumi-mietteeseen! Haukkujat voisivat pitää mölyt mahassaan, mutta kuten kirjoitit, anonyymina on niin helppo huudella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Anonyymin taakse on niin helppo piiloutua. Se tekee minusta haukkumisesta ehkä vielä selkärangattomampaa toimintaa.

   Poista
 12. Totta joka sana. Olen itse vähän sellanen totuuden torvi. Enkä ollenkaan pidä siitä ominaisuudesta itsessäni. Pitää olla hyvin varovainen kun kirjoittaa, ja usein ihmettelen miksi minut on taas ymmärretty väärin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla sanoilla voisin itseänikin kuvailla :) Senpä takia kommentoin vain oikeasti positiivisesti somessa.

   Poista
 13. Totta joka sana. Olen itse vähän sellanen totuuden torvi. Enkä ollenkaan pidä siitä ominaisuudesta itsessäni. Pitää olla hyvin varovainen kun kirjoittaa, ja usein ihmettelen miksi minut on taas ymmärretty väärin...

  VastaaPoista
 14. Monella tuntuu olevan aina sanottavaa, ja ajattelevat että koska teksti on julkinen niin sitten se oikeuttaa töksäyttämään sen oman mielipiteen. Kuitenkin ne kärkkäimmät tyypit on melko yksin juttujensa kanssa, sillä suurin osa on yleensä ihan joko "ihan sama" tai "ompa kiva, mutta mulla ei ole aikaa julkaista kommenttia"-linjalla. On vaikeaa olla välittämättä, jos kommentti osuu arkaan paikkaan. Eikä sitä voi se kirjoittajakaan tietää etukäteen miten se bloggaaja ottaa kommentin. Parempi kuin sanoo mieluummin liian varovasti kuin liian töksäyttäen, jos jotain sanomista on. TAi laittaa vaikka sähköpostia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tullutkaan ajatelleeksi, että tekstin julkisuus vaikuttaa, mutta totta. Siihen nähden montako ihmistä käy postaukset lukemassa hyvin harva tosiaan kommentoi mitään. Olen samalla linjalla, enemmin liian varovasti kuin loukkaavasti. Kiitos kommentista! :)

   Poista
 15. Hyvä kannanotto! Ja voi mitkä pöksyt, söpöt <3 Miekin tahdon!

  VastaaPoista
 16. Hyvä kirjoitus! Itse olen välttynyt ikäviltä kommenteilta, mutta itseni tuntien tiedän, että sellaisesta varmasti harmistuisin. Ihanat pöksyt ja varmasti vilpoisat. kuosi on todella kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti vältyt ikäviltä kommenteilta jatkossakin!

   Poista
 17. Ihanat lökärit! Tämän tyylisiä olen joku kesä sitten ommellut lapsilleni helteisiin suojaamaan auringolta ja tuulelta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lapset oli varmasti tyytyväisiä on nämä niin mukavat :)

   Poista
 18. Ihanat pöksyt teit <3

  Ja samaa mieltä noista negatiivisista kommenteista. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa niin onko edes pakko kommenntoida :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ihanan kuosin olet suunnitellut, sopii täydellisesti housuihin!

   Poista
 19. Mukavan näköiset ja vilpoisan oloiset kesäpöksyt! Olen myös välttynyt anonyymiroskalta. Joillain on kumma tapa viihdyttää itseään, niitä kommentteja ei voi ottaa kovin vakavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä on uskomattoman vilpoisat helteellä :) Toivottavasti et jatkossakaan saa ikäviä kommenteja! Todella erikoista minusta viihdyttää itseään muita loukkaamalla.

   Poista
 20. Olen rohkea antamaan palautetta, niin positiivista, kiitosta kuin "kehittämisideoistakin". Yrittäjänä tiedän, että vain asiakkailta tulee palaute, joka vie yritystä eteenpäin. Joskus siihen tarvitaan pieni kiukunpuuskakin. "minähän sulle näytän" on ainakin itseäni pakottanut kehittymään ja olemaan pikkuisen parempi. Olen sinullekin antanut palautetta, toivottavasti et niitä ole tuntenut "ilkeilyksi". TArkoitus ei ainakaan ole - ei olisi mitään mieltä omalla yrityksensä nimellä sortua toisen mollaamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua miten epäilet minun ottaneen aikaisemmat kommenttisi ilkeilynä koska sanoin, etten itse ole tällaisia kommenteja saanut. Halusin vain tuoda esille oman kantani ilkeistä kommenteista joita valitettavan usein somessa näkee ja herättää keskustelua aiheesta. Kiitos kommentista!

   Poista
 21. Aivan ihanat housut!<3 Millä kaavalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kaavan löytyi laatikonpohjalta, joskus olen sen itse piirtänyt. Joku collegehousujen kaava kävisi tällaisiin varmasti hyvin :)

   Poista
 22. Mahtavat pöksyt! Noissa kyllä varmasti viihtyy! Minäkin olen onneksi välttynyt ilkeiltä kommenteilta. Kyllä se on niin hirveää luettavaa esimerkiksi facebookissa, mitä ihmiset kirjoittaa ihan omallakin nimellä. Ja anonyyminä kanssa blogeihin. Hyvä kirjoitus ja kannanotto sinulta! Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa, ihan samaa mieltä olen. Tosin en jätä kommentoimatta sen takia, että ei olisi mitään hyvää sanottavaa :D. Kaikkeen ei vaan ehdi ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itseä oikein ahdistaa lukea muille annettuja ilkeitä kommenteja. Facebookissa näitä näkee todella paljon! Loistava huomautus, ettet jätä kommentoimatta sen takia, että ei ole hyvää sanottavaa :) Itsellä ollut viime aikoina tosi vähän aikaa blogeille, ihan harmittaa kun ei ole kerennyt lukea ja kommentoida.

   Poista
 23. Mukavat ja rennot kotipöksyt:)
  Noihin ilkeisiin ja tökeröihin kommentteihin törmää nykyään hyvin usein sosiaalisessa mediassa, taitaa keskustelupalstoilla olla hyvinkin yleistä. On tosi ikävää, kun asioista ei voida keskustella asiallisesti. Lukiessa asiattomia kommentteja ja toisten mollamisia tulee itsellekin paha mieli:( Facebookiin en ole vieläkään liittynyt, ja taidanpa pysytellä edelleenkin sieltä erossa..:) Kässäblogeissa taitaa yleisesti ottaen olla positiivinen henki, toivottavasti pysyy jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Facebook on kyllä varmasti yksi pahimmista mollaus medioista. Itselleni se on tällä hetkellä välttämätön, mutta varsinkin erilaisissa ryhmissä on kinaa jatkuvasti. Jos näin kauan on pysynyt sieltä pois ei kyllä kannata liittyä :)

   Poista

Kiitos kommentista!