Ei juhannusta ilman kellomekkoa

kesäkuuta 24, 2016

Oletko kuullut tuosta taianomaisesta kirjasta, kauniin vaaleanpunaisesta Konmarista. Suuresti epäilen, että olet sillä jopa isäni tiesi kertomatta mitä on konmaritus. Olen kyllä pitänyt varsin innokkaasti huolen, että kaikki lähipiirissäni olevat on tietoisia siivouksen elämän mullistavasta taiasta. Kyseessä on tietenkin japanilaisen Marie Kondon kehittämä järjestys tekniikka. Hävitetään kaikki mikä ei tuota iloa. Aivan loistava systeemi! Minä olen jo siinä määrin koukussa kirjan oppeihin, että heräsin keskellä yötä enkä millään meinannut saada unta koska raivaamisen ja järjestämisen tarve oli niin valtava. Paikkaansa etsivälle jalkalampulle kun yön pimeinä tunteina keksin paikan sain mielen rauhan loppu yöksi. Kuten jo arvata saattaa, meillä vietetään juhannusta tämän kirjan merkeissä. Mitäpä muuta siitä juhannuksena tekisi kuin raivaisi ja järjestäisi? 
   
Keskikesän juhlaan kuuluu ehdottomasti kellohelma. Nyt minä voin iloisesti raivata kotia kellohelmassa pyörien. Ehkä paras juhannus suunnitelma ikinä! Kesäisen kaunis, hieman joustava puuvillakangas on Eurokankaasta. Tämä onkin tänä vuonna minun kesän ensimmäinen kellomekko. Viime vuonna tein ohjeen kellohelman piirtämiseen. Löydät sen täältä, klikMiten teillä vietetään juhannusta? Perinteisesti mökkeilemällä vai onko tiedossa jotain vallan uutta?
Leppoisaa ja ennen kaikkea iloista juhannusta jokaiselle!

You Might Also Like

14 kommenttia

 1. Ihana kellohelma (:

  Ja meillä vietetään juhanusta ihan perinteisesti tekemällä ei mitään (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kokeilin tuota joulun pyhinä, mutta tylsistyin aivan liikaa :D

   Poista
 2. Ihana kellomekko :) Meillä levätään kaksi päivää, ei ole vähään aikaan vapaata ollut ja kiirus jatkuu.... Tuo konmarittaminen alkoi kovasti kiinnostamaan, kun kiitettävästi tein selvää asiasta :D Saatampa ollessani vilkaista netin ihmeellisestä maailmasta lisää aiheesta. Hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen kyllä lämpimästi lukemaan kirjan! Mitä enemmän on tavaroita menossa ovesta ulos, sitä iloisempi on mieli :D

   Poista
 3. Hih, ihana olet :) Olisi ollut ihana viettää juhannus järjestäen ja ommellen, mutta perhe ei ollut yhtä mieltä :D Joten siis mökkeilyä ja agikisoja meillä. Kaunis mekko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Minä en paljon mielipiteitä kysellyt :D

   Poista
 4. Ihana mekko ja meillä juhannuksena kokoonnutaan naapuriin kisailemaan ja visailemaan.

  VastaaPoista
 5. Ihana mekko ja hienosti se kellohelma pyörähtää:) Aika kivasti täällä juhannus sujunut. Töitä, perheen kanssa yhdessäoloa, saunomista ja grillaamista:) Hei, täähän kuulostaa ihan normi kesän viikonlopulta:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuulostaa oikein mukavalta juhannukselta :)

   Poista
 6. Kuullut olen kyllä tuosta kirjasta vaan lukematta on.. Toisaalta sitä raivaamista ja järjestämistä on tämän kokoisessa perheessä jo ihan luonnostaan aika paljon, mutta ihan kaikista kuravaatteista ja saapaspareista ei vaan voi luopua vaikkei ne varsinaisesti ILOA tuotakaan, oikeastaan päinvastoin.. :)Ihana kellohelma! :) Juhannus meni perinteisesti saunoessa ja uidessa miehen siskon mökillä, tosin pienemmällä porukalla kuin yleensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti ei konmaritusta teillä kävisi ihan hetkessä! On totta, että ihan kaikkia tavaroita ei kyllä voi hävittää vaikka ne ei niin iloa tuottaisikaan :) Kiitos! En muuten muista itse olleeni ikinä juhannusta missään mökillä ehkä pitää joskus kokeilla :)

   Poista
 7. Kaunis, itseasiassa todella kaunis mekko! Oikea keskikesän juhlaan sopiva :). Minä olen taas niin tolkuttoman myöhässä kommentoinneissa, että juhannushan oli jo aika päiviä sitten :D. Me vietettiin sitä perinteisesti ystäväperheen kanssa, 16 vuotta ollaan yhdessä vietetty juhannukset. Aiemmin mökkeiltiin, nykyään ollaan heillä. Asuvat järven rannassa ja heillä on kiva rantasauna. Siellä hyvin hujahtaa aika. Oma konmarini pitäisi saapua tällä viikolla postissa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä mekossa voi kauniisti pyörähdellä arkena ja juhlana :) Mukava, että kerkesit kommentoimaan :) Itse en ole harmikseni aikoihin kerennyt lukemaan enkä kommentoimaan muiden blogeja..
   16-vuotta! sitä voi jo todella sanoa perinteeksi :D Kuulostaa mukavalta!

   Poista

Kiitos kommentista!