Turkoosi paratiisi

toukokuuta 08, 2016

Ompelin itselleni äitienpäiväksi uuden tunikan Leena Renkon suunnittelemasta Paratiisin puutarha trikoosta. Olen ehkä epäonnisin ompelija tämän kuosin kanssa. Tämä on nyt kolmas pala minkä olen Paratiisin puutarhaa saanut haalittua Verson puodista. Kaksi aikaisempaa yritystä ovat olleet täysin käyttökelvottomia makkarankuoria ja päätyneet tiskiräteiksi. Varsin alentava virka muuten näin kauniille kuosille. Tällä kertaa niin ei tietenkään pitänyt käydä. Oikein leveä helma niin ei ole pienintäkään mahdollisuutta ommella liian tiukkaa. Tietenkin piirsin uuden kaava. Virhe, jonka olen tehnyt jokaisen Paratiisin puutarhan kanssa. Ehkä jo ensi kerralla olen viksumpi. Onhan tämäkin jo edistys, en meinaan aikonut tehdä tästä tiskirättejä. Mukamas leveä helma näyttäisi kyllä sivuilta leveältä, mutta edestä ja takaa varsin pinkeältä. Erityisesti notko selän ja takapuolen kohdalta istuvuus kärsii. Enpäs tiennyt, että on mahdollista kaavoittaa sivuilta leveä makkarankuori :D
Kokeilin taakse avarampaa pääntietä ja itse tehtyä pitsivetoketjua. Mitenkä muut saa tuon vetoketjun pään ja kantin siististi ommeltua? Ompelukoneella suristin aloituksen korkeimman kohdan koska peitetikki siihen ei pystynyt. Lopputulos ei nyt oikein omaa silmää miellytä, mutta tuskinpa tuota käytössä muut huomaa. Sen sijaan takaa avara pääntie näyttää kyllä kivalta, sopii varsin hyvin kesämekkoihin. Helmaan laitoin ensimmäisen, mutten varmasti viimeistä kertaa pitsinauhaa. Tosi kivan näköinen ja helppo yksityiskohta mekkoihin. Mitenköhän pitsin käy pesussa?Oikein ihanaa ja aurinkoista äitienpäivää! 

You Might Also Like

17 kommenttia

 1. Minusta se on oikein sievä pitseineen kaikkineen. Itse olen niin vanhanaikainen, että kaikki takana olevat yksityiskohdat saavat minut luulemaan, että vaate on väärinpäin! Mutta tuo on kiva idea laittaa pitsi vetskariin. Nyt vaan legginsit pois, kintuille aurinkoa ja olet söpö kuin mikä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ole tullut ajatelleeksikaan, että yksityiskohdat takana näyttäisi kuin vaate olisi väärinpäin :)

   Poista
 2. Minustakin tämä on oikein nätti tunikamekkonen! Kivasti olet käyttänyt pitsiä tässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitsi on kuin tarkoitettu tämän kuosin kanssa :)

   Poista
 3. Ihanat yksityiskohdat ja pitsi sopii tähän kankaaseen tosi hyvin!

  VastaaPoista
 4. Ihanat yksityiskohdat ja pitsi sopii tähän kankaaseen tosi hyvin!

  VastaaPoista
 5. Nätti se on! ❤️ Pitsivetskan olen vaan taittanut päistä ja ommellut päältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Nyt taisinkin keksiä yhden tavan kokeilla! :)

   Poista
 6. No onpas ollut epäonnea matkassa kuosin kanssa.. Kyllä tämä hyvältä näyttää, usko pois! :) Pitsivetska on ihana, mullakin niitä muutana odottamassa mihin päätyvät..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Muutaman tunnin käytön jälkeen tämä tuntuikin mukavammalta päällä, pääsee siis varmasti käyttöön! Kannattaa kokeilla vetoketjua tällai taakse, itse ainakin tykkään enemmän kuin edessä :)

   Poista
 7. Todella ihana! Kaunis malli tuossa mekossa :) Pitsi sopii tän kankaan kanssa kuin nenä päähän, pitääkin itse yhdistellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harvoin pitsi sopii ihan näin hyvin minkään kankaan kaveriksi :)

   Poista
 8. Minustakin tämä on todella kauniin näköinen! Pitsit ovat niin kiva lisä, sopii kyllä mekon kuosiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitää varmaan ostaa itselle uusi pala Paratiisia, oli niin teinienkin mieleen kangas, että tunika päätyi jo siskojen vaatekaappiin :D

   Poista
 9. Kaunis tunika ja kauniit myös pitsiyksityiskohdat:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!