Keltainen toukokuu

toukokuuta 17, 2016

Nyt minä kyllä yllätin jo itsenikin! Tein eräälle asiakkaalle aivan ihanan aurinkoisen tunikan Verson puodin keltaisesta Virta trikoosta. Samoihin aikoihin ihailin Eurokankaassa erilaisia keltaisia kankaita. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että turhaa niitä ihailen eihän keltainen ole minun värini. Ei ole koskaan ollut. Lapsena se päinvastoin oli väreistä inhottavin. Niihin aikoihin keltainen herätti minussa voimakkaita tunteita lähinnä sen takia, että se oli pikku siskoni lempiväri. Ja mistä sisko tykkäsi, piti minun tietenkin vihata. Näin on varmasti monilla sisaruksilla, mutta meillä tätä korosti uusioperheen arki. Olihan se hieman hankala lapsen ymmärtää, että toisesta täysin ventovieraasta lapsesta tulikin sisko. Siihen aikaan kun tuttava perheiden lapsille oli haettu sisaruksia vain synnytyslaitokselta. Vaikka minun äitini ja hänen isänsä ovat eronneet jo vuosia sitten olemme kuitenkin edelleen siskoja. Ei ehkä niin läheisiä kuin voisimme olla, mutta siskoja kuitenkin.


Samoihin aikoihin kun kiinnostuin keltaisesta väristä alkoi Metsolalla muutomyynti. Ensin kävin katselemassa kankaiden osalta melko tyhjää verkkokauppaa. Kunnes muutama päivä myöhemmin näin Ompeluryhmässä vinkin alennetuista pala kankaista ja kaikki oli kiiruusti niiden perään menossa. Monet jo harmittelevat jääneensä ilman tiettyjä ihanuuksia. Tässä kohdassa minunkin mielenkiintoni heräsi. On totta, että ompelupiireissä tietyt kankaat ja sana alennus saa ompelevaiset vallan villiintymään. Tällä kertaa minä vain itsekseni ihmettelin, mitenkä ne nyt niistä muutamasta kankaasta noin villiintyy. Olihan se mentävä katsomaan. Enkä ihmetellyt enää yhtään paloja oli tullut vallan huimasti lisää, sitten viime vierailuni. Siinä minä tarjontaa selailin kunnes jo huomasin tilanneeni keltaista Indus joustofroteeta. Keltainen on myös Hommahuoneen värihaasteen kuukauden väri. Onneksi juuri nyt innostuin keltaisesta, muuten olisi ehkä jäänyt tämän kuukauden haaste osallistumatta.

  Mitäs olette mieltä? Itse sanoisin, ettei keltaisesta ainakaan minun uusi lempivärini tule. Oiva ranta tunika tästä kyllä tuli. Materiaali ja tunikan malli on kuin tarkoitettu kesän uimarannoille. Ehkä väri vaatii hieman totuttelua.. Auringon tavoin keltainen näyttäisi korostavan minun omaa vaaleaa hiusväriä. Ei ollenkaan huono juttu. Helma on levennetty huomattavasti heti kainalosta alaspäin ja kiristetty framilonilla vyötäröltä sopivaksi. 


Aurinkoista päivää kaikille!  PS. Vielä ehdit mukaan arvontaan täällä, klik.

You Might Also Like

18 kommenttia

 1. Aurinkoisen kaunis siitä tuli! Keltainen ei ole minunkaan lempiväri, ainoastaan sellainen sinapinkeltainen. Ihailen kyllä muilla keltaisia vaatteita, mutta itselleni en osaa pukea. Sinulle näyttäisi keltainen sopivan hyvin ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Sinapinkeltaista en ole vielä uskaltanut kokeilla, katsellut vain ja harkinnut :)

   Poista
 2. Tuo kangas on niin ihana, just hyvin sopii sulle! Niin se maku vaan muuttuu vuosien ja trendien myötä, mulla on kanssa nyt keltaisen kuume. :D Ihana tarina ja ihanaa että siskous on säilynyt vaikka alkuun ottikin päähän. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Nyt on kyllä ollut niin paljon keltaista esillä muiden vaatteissa, että varmasti sen takia itsekin innostuin kokeilemaan :)

   Poista
 3. Hei! Voisitkos jotenkin näyttää tuon framilonin käytön. En ole koskaan ommellut, nähnyt kyllä valmiissa vaatteessa. NÄin päältäpäin katsellen olisin arvellut tavallista kuminauhaa käytetyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikein yksinkertaista ja minä kiinnitän sen vielä oikein laiskasti :) Merkkaan vain valmiiseen mekkoon mielestäni sopivan kohdan kiristykselle ja ompelen framilonin suoralla (siksakki olis parempi) kiinni voimakkaasti framilonia venyttäen. Useimmissa kankaissa oikealle puolelle näkyvä ommel hukkuu rypytyksen joukkoon.

   Poista
 4. Kivalta näyttää! Voisin kuvitella hienosti uimarannalla kuumassa auringonpaahteessa, että tuollainen mekko olisi jopa minun päälläni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joustofrotee ja väljä malli tekee sen ranta fiiliksen :) Kyllä me tällainen sullekin kesäksi saadaan!

   Poista
 5. Kivan pirtsakka mekko. Kivasti keltainen sinulle sopii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä totun itsekin, vielä kun aurinko vaalentaa hiuksia ja saa vähän rusketusta :)

   Poista
 6. Kaunis keltainen kangas. Ihanan raikas ja vilpoisen näköinen kesävaate!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä varmaan on muuten miellyttävän tuntuinen hellesäällä :) Kesää odotellessa!

   Poista
 7. Kivan mallinen kesätunika!
  Sopii sinulle kivasti!
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällainen väljä malli on oikein passeli kesällä :)

   Poista
 8. Keltainen vaatii ympärilleen aurinkoa, kyllä sinä siihen totut ja kaivelet sen oikean fiiliksen yllättäessä päällesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Keltainen näyttää paljon paremmalta auringon kanssa :) Kiitos kommentista!

   Poista
 9. Ihana kesätunika! Keltaisesta olen itsekin vasta viime aikoina alkanut tykkäämään. Värianalyysissä käydessäni sain vahvistuksen omille värimieltymyksille. Olenkin siis aina katsellut juuri oman sävyisiä keltaisia, mutta en ole käytännössä uskaltanut juurikaan kokeilla. Ehkäpä tähän tulossa piakkoin muutos, keltaisella höystetty paita alkaa kohta olla valmis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oi minä olen todella viime aikoina alkanut haaveilemaan tuosta värianalyysista. Pitääkin tulla, sitten blogiin katsomaan millaista keltaista siellä valmistui :)

   Poista

Kiitos kommentista!