Ei tullut kesän kauneinta asua

toukokuuta 21, 2016

Vaapula -blogin kevään viimeinen haaste on Kesän kaunein/komein asu. Osallistuin varta vasten, että on kerrankin kesän juhlamekko valmiina ajoissa. Ei tullut kesän kauneinta mekkoa. Tuli aivan karmea kolttu missä minä näytin jättiläismäiseltä norsulta. Koska muitakin hommia oli ja aikaa vähän luovutin tältä erää mekon kanssa. Suutuspäissäni ja pettyneenä hautasin kamaluuden muovipussissa vaatekaapin perälle. Poissa silmistä, poissa mielestä. Onneksi kaksoissiskojeni rippijuhlat on vasta juhannuksen tienoilla. Kyllä, te vielä näette minun kesän kauneimman asun. Pakko, ei juhliin oikein ilman mekkoa voi mennä.


Ei jäänyt kuitenkaan koko haaste toteuttamatta, koska minulla oli toisenlaisellekin mekolle tarvetta. Hieman arkisemmalle siistille mekolle. Tiedätte varmasti kun joskus on jotain vähän hienompia menoja. Sellaisia, että ei kelpaa päälle pelkkä huppari tunika. Minulla näitä on kyllä harvoin, mutta silloin harvoin ei kaapista löydy mitään siistiä päälle laitettavaa. Tilaisuudetkin tulee usein niin äkkiä. Hiipii varoittamatta. Vaikka tapahtuma olisikin aiemmin tiedossa kuuluu tapoihini vasta viime hetkellä havahtuminen. Koska tuosta tavasta pois pyrkiminen on jäänyt pelkäksi yritykseksi, ajattelin ommella yhden sellaisen siistimmän mekon. Vaikka jo samana päivänä siistimpi tilaisuus yllättäisi on kaapissa valmiina vaatteet. Tulkoon ristiäiset tai teatteriesitys, minä olen valmiina!

  


Pitkien mietteiden jälkeen löytyi Eurokankaasta sopiva kangas, scuba. Muutamaa Facebook keskustelua lukuunottamatta täysin vieras materiaali minulle. Melko paksua, mutta mukavan joustavaa eikä rypisty. Aika passelin oloinen kangas siistiin, mutta rentoon hienompien tilaisuuksien mekkoon. Mekon malli olisi sen sijaan saanut olla materiaalille erilainen. Vyötärön laskokset ei laskeudu ollenkaan niin kauniisti kuin olisin halunnut. Olisi pitänyt huomioida materiaali paksuus paremmin. Onneksi huomasin laskea saumaa enemmän vyötärölle. Heti rinnan alla oleva sauma olisi entisestään lisännyt laskosten aiheuttamaa mammamekko fiilistä. Purkamalla ja poistamalla laskokset saisi helman varmasti kauniimmin laskeutuvaksi, mutta ainakaan vielä en ole niin viitseliäs ollut. Asusteilla, kauniisti laitetuilla hiuksilla ja sukkahousuilla saa mekon ilmettä muutettua vielä juhlavammaksi. Näin legginsien kanssa mekko sopii käyttöön aivan tavallisena kesäpäivänäkin. Sanoisinko, että kerrankin onnistuin tekemään itselleni oikein monipuolisen käyttövaatteen. Sellaisen paljon puhutun vaatekaapin luottovaatteen.Suuri kiitos Mandalle keväthaasteen järjestämisestä! Kaikkien haasteeseen osallistuneiden työt löydät täältä, klik. Kannattaa käydä kurkkaamassa. Unelmallisen syntymäpäivä arvontaankin ehdit vielä osallistua täällä, klik. Oikein iloista ja aurinkoista viikonloppua!

You Might Also Like

13 kommenttia

 1. Ihana! Siis niin nätti kangas ja sopii siulle tuo mekko upeasti ❤️ Luottovaatteet on parhautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 On kyllä mukava kun tietää, että nyt kaapissa on se luottomekko melkein joka tilanteeseen :)

   Poista
 2. Minullekin vielä outo materiaali tuo scuba. Täytynee joskus siihenkin tutustua. Upea rento mutta kaunis istuva mekko syntyi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kokeile ihmeessä, itse tykkään kun tämä ei rypisty ollenkaan :)

   Poista
 3. Aina ei kaikki suju ihan suunnitelmien mukaan.. Mutta tästä mekosta tuli kyllä tosi nätti! Scupa on kyllä mielenkiintoinen materiaali..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa mekosta taisi tulla sellainen kuin pitikin, mutten ymmärtänyt, että sen malliseen mekkoon pitäisi olla huomattavasti kevyempi vartalo :D Kiitos!

   Poista
 4. Minusta tästä tuli kaunis ja olen nyt itsekin ihastunut tuon maallisiin mekkoihin. Ihana tuo viimeinen kuva ja voin melkein kuulla ajatuksen "mitä ompelisin seuraavaksi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valokuvaaja pyysi näyttämään mietteliäältä, mutta minua alkoi tietenkin naurattamaan kesken kaiken :D

   Poista
 5. Aina ei kaikki mene niin kuin suunnittelisi, ei ainakaan haasteissa ;). Minullehan kävi vähän samalla lailla. Tästä monikäyttömekosta tuli oikein kaunis, väri ja malli sopivat sinulle mainiosti. Varmasti tälle on paljon käyttöä. Ja vielä ne juhlamekotkin ommellaan, niin sinä kuin minäkin! Kivaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan ei ainakaan haasteissa :D Ei auta kuin suunnitella uusi juhlamekko ja lähteä hakemaan kankaita. Kiitos, mukavaa kesää sinnekin!

   Poista
 6. Todella kaunis mekko! Sopii kyllä sulle mielettömän hyvin. Harmi vaatteen epäonnistumisesta on tuttua täälläkin, aina ei visio vastaa omalle kropalleni sopivuutta :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Visio oli oikein kaunis prinsessa tylli unelman ja toteutus, noh näytti kuin kärsisin pallomaisen suuresta keskivartalo lihavuudesta :D

   Poista
 7. Kaikesta huolimatta, sait ommeltua itsellesi kauniin ja monikäyttöisen kesämekon:) kuulostaa mielenkiintoiselle tuo scuba, en ole sitä kokeillut vielä..

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!