Sokerikalloja

helmikuuta 27, 2016

Mikä on tarpeeksi pinkkiä, pehmeää ja joustavaa? Tietenkin Käsysen harjattu Sokerikallo joustocollege. Valitettavasti näillä ehdoilla ei taida saada kangasta, varsinkaan mustaa, joka ei nukkaantuisi hetkessä. Punatukka ja kaksi karhua blogin Hannariina kirjoitti juuri viime viikolla samasta aiheesta. Voit käydä lukemassa täältä. Meitä, kuten todella monia muitakin ompelijoita nukka häiritsee valtavasti. Miksi? Luultavasti, koska teemme itse kaiken työn vaatteen valmistamiseksi. Ostetaan kangas, esipestään se, suunnitellaan, leikataan ja ommellaan. Minua myyntiin ommellessa nukka myös kauhistuttaa. Enhän halua myydä nukkaista vaatetta. Kankaiden ostaminen on vähän kuin arpapeliä. Mistään ei oikein voi varmaksi tietää nukkaantuuko kangas heti vai vuosien kuluttua. Pääsääntöisesti ostamani kankaat ovat olleet hyviä ja nukattomia. Aina välillä sattuu eteen näitä nukkaisia, yleensä mustia. Osaisiko joku selittää minulle, miksi lähes kaikki kuosi kankaat on pohjalta valkoisia?
Jostain nyt jo itselleni täysin tuntemattomasta syystä en tehnyt tähän huppariin taskuja. Hölmöläisen hommaa, sanon minä. Nyt lähinnä etsin näitä tekemättömiä taskuja. Kaikesta huolimatta tästä tuli ehdottomasti minun suosikki vaate, lämmin ja mukava. Niin suosittu, ettei kuvaamaan meinannut keritä kun aina tunika oli uudestaan pyykkikorissa.
Aurinkoista lauantaita kaikille!

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Toivottavasti noin kiva huppari säilyy kunnossa ❤️ Kiitos linkityksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan, ettei nyppyyntyminen lisäänny joka pesussa :)

   Poista
 2. Nukkaantuminen on kyllä harmillista.! Ja miksi ne suosikkikuosit on aina juuri niitä jotka nukkaantuu.. Toimiikohan sellainen nypynpoistaja collegekankaalla? Mulla ei oo kokemusta, mutta p,itäisi sellainen hankkia kun pari neuletta on niin kovin nyppyyntyneitä ettei niitä kehtaa pitää kuin kotona..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten aina suosikki kuosi, joka nukkaantuu eniten! Luin eilen vinkin nukan poistosta partahöylällä, uskaltaisinkohan kokeilla.. Ettei vaan tule vaatteeseen reikää nukan kaveriksi :)

   Poista
 3. Makea huppari! Sulle sopii tosi hyvin nämä pinkit ja turkoosit värit. Vaatteiden nyppyyntyminen on tosi rasittavaa. Aina ei kankaan hintakaan kerro laadusta mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on onni, ovat ehdottomasti minun lempivärit :) Tuo on totta, joskus halpakin löytö voin yllättää.

   Poista
 4. Hieno huppari! Toivotaan ettei nukkaannu ihan heti:) Nukkaantumien on kyllä ärsyttävää, muistan yhdet kaupasta ostetut tytön collarihousut, jotka ehti nukkaantua ennen ensimmäistä pesua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onhan se nukkaantunut. Noin minulle ei ole vielä käynyt, joskus heti esipesussa kyllä.

   Poista

Kiitos kommentista!