Arjen hallintaa

helmikuuta 29, 2016

Olen kertonut blogissa melko vähän omasta elämästäni. Tämä ompelus kuitenkin liittyy vahvasti joka päiväiseen elämääni. Joten ajattelin kertoa teille arjestani hieman enemmän. Minä huolehdin isovanhemmistani. Ihmisistä, jotka ovat huolehtineet minusta paljon lapsena, joiden luokse muutin asumaan teini-ikäisenä. Minä todella nautin elämästäni ja arjesta, kun kaikki on hyvin. Kukaan ei ole sairaalassa eikä minun päiväni kulu asioden selvittämiseen. En minä kyllä niistä vaikeistakaan päivistä luopuisi. Pidemmän päälle toistuvat sairaala reissut ja asioiden sekasotku vain käy hieman raskaaksi. Rakastan ja todella arvostan päiviä kun herään aikaisin ja puhelin on hiljaa, mitään ei todennäköisesti ole siis sattunut. Tiedossa ei ole mitään erikoista. Voin juoda aamukahvit rauhassa, käydä Mafin kanssa kävelyllä. Alkaa tekemään omia töitäni. Ommella vaikka koko aamupäivän. Lähteä katsomaan mummia ja vaaria kun kahvihammasta alkaa kolottamaan. Tarkistaa asioiden olevan kunnossa. Läheskään joka päivä näin ei ole. Monenlaiset sairaudet varjostaa elämäämme. Tänään oli hyvä päivä. Olosuhteet huomioiden lähes täydellinen.
Tammikuussa huomasin, etten millään enää meinaa pysyä meidän kaikkien elämän perässä. Vähiten omani. Mietin toimivaa ratkaisua, miten kykenen pitämään kaikki asiat kasassa. Kunnon kalenteri, sellainen missä yhdellä sivulla on yhden päivän asiat. Siihen mahtuu kaikki tarvittava. Tammikuun lopulla ei ollut tuo kalenteri tarjonta kauhean laaja. Yhden sopivan löysin. Melko ruman sellaisen. Onneksi voi ommella mieleisensä kannet. Vähän tuli suuret, mutta onpa kasvunvaraa josko ensi vuonna löytyy vähän suurempi ruma kalenteri. Nyt olen niin tottunut kirjoittamaan kaikki hommani ylös kalenteriin, etten käsitä miten olen ennen pärjännyt. Ellei joku asia ole kalenterissa ylhäällä on melko varmaa, että sen hoitaminen unohtuu.Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

You Might Also Like

14 kommenttia

 1. Kaunis kalenteri nyt uusilla kansilla! Ei ole varmasti helpoimmasta päästä teidän arkenne, ihan hurjan hienoa työtä teet ♥ Voimia ja jaksamista siulle ja hyvää vointia isovanhemmillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina! <3 Jokaisella on omat arjen haasteensa, pitää nauttia ja iloita pienistä hetkistä!

   Poista
 2. Upeat kannet, paljon hienommat kuin kalenterin omat! :) Teet hienoa työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! <3 Kalenterin omat kannet oli kyllä hurjan tylsät ja aivan väärän väriset :)

   Poista
 3. Sievät kannet, tuota kalenteria on mukava käyttää! Onnekkaat on mummi ja vaari kun heillä on sinut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija! :) Totta, kotihoidossa näki paljon ikäihmisiä joilla omaisia ei ollut.

   Poista
 4. Hienot kannet teit kalenterille, varmasti kivempi kaivaa kalenteri esille kun siinä on noin kauniit kannet =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aliissi! Tätä on nyt kyllä paljon mielyttävämpi käyttää :)

   Poista
 5. Mahtavaa, että jaksat hoitaa isovanhempiasi <3! Se on arvokasta työtä, vaikkakin välillä todella raskasta. Nimimerkillä kokemusta löytyy. Tosin omat isovanhempani ovat kauan sitten jo pois nukkuneet. Kalenterin kannet ovat kauniit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Parhaiten ymmärtää sellainen jolla on itsekin kokemusta <3

   Poista
 6. Kaunis kalenteri:) En tiedä miten tulisin toimeen ilman kalenteria..se kulkee aina laukussa mukana. En ole koskaan oppinut käyttämään puhelimen kalenteria, siihen on jotenkin kauhean vaikea ruveta näpyttelemään muistiinpanoja ja merkintöjä. Nämä kalenterin irtopäälliset olisi loistava lahjaideakin:) Oikein hyviä vointeja sinne teille kaikille!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä olen niin vanhan aikainen, etten voisi kuvitellakaan käyttäväni puhelimen kalenteria. Kyllä kynä ja paperi on aina parempi :) Pitääkin laittaa muistiin tuo lahjaidea! :)

   Poista
 7. Kauniisti kirjoitettu teksti, huomaa että olet saanut isovanhemmiltasi paljon rakkautta <3 Kauniit ovat kalenterin kannetkin, herkät ja pehmeät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinhän minä olen, ihana kuulla että sen huomaa myös tekstistä <3

   Poista

Kiitos kommentista!