Vanhassa vara parempi

tammikuuta 24, 2016

Tammikuun alussa pakkanen iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Kuten yleensä, vasta elohopean laskiessa -25 °C, minä ymmärsin vaate varastoni puutteellisuuden. Useimmat varmaan muistaa ompelemani syystakin, klik. Se oli lämpimin takki mikä minulta löytyi. Ostin kyllä loppu syksystä kankaat oikeaan talvitakkiin, leikkasinkin ne innoissani. Olihan se kuitenkin sanomatta selvää, että ompeluun ryhdyin vasta kun oli pakko. Onhan takin ompelu niin suuri projekti. Olihan se, ihan kokonainen aamupäivä siihen kului. Kyllä kannatti jättää viime tippaan ja kulkea ensimmäiset pakkaspäivät ohuessa syystakissa. Tyhmästä päästä kärsi koko ruumis, tälläkin kertaa. 
Takissa on muutama kivan näköinen yksityiskohta. Ai, et huomannut niitä. Niin oli oikein hyvä idea tehdä mustaan takkiin mustat yksityiskohdat. Voi niitä, sitten kaikki kehua ja ihastella. Oikein kun läheltä katsoo niin huomaa taskun suun mustan kantin ja nappi kiinnityksen, vyötäröllä olevan kiristyksen ja hupusta näkyvän vuorikankaan. 
Takin kaavan olen suunnitellut ja kaavoittanut itse. Sama kaava kuin syystakissa, hieman suurennettuna. Hihoissa olisi saanut olla vielä enemmänkin väljyyttä, mutta toimii näinkin. Eurokankaassa luotto myyjäni kyllä sanoi, että eikö ole hieman tylsää tehdä aina samanlainen takki. Ei tietenkään, kun onnistuu kerran tekemään juuri omiin tarpeisiinsa sopivan. Olisihan se uhkarohkeuden huippu. Aivan varmasti olisi epäonnistunut. Syystakissa olisin joutunut kulkemaan koko pakkastalven. Vanhassa vara parempi, sanon minä.
Kankaat on tietenkin siis Eurokankaasta. Päällinen Annukka puuvillaa, jossa liikaa ja kosteutta hylkivä pinta. Vuori on  ihanan pehmeää karvakangasta. Molemmat kerää karvoja. Aivan valtavasti. Kaikkia karvoja. Mafin karvoja ja minun hiuksia. Muttei anneta sen häiritä. Onpa nyt kunnon talvitakki! Oikein mukava ja onnistunut sellainen.


Oikein ihanaa sunnuntaita kaikille!

You Might Also Like

24 kommenttia

 1. Hieno takki!! Tosiaan tyhmää olisi vaihtaa kaavaa, kun hyvä löytyy :) Tykkään tuosta mallista kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sanos muuta, tämä malli on minusta aivan täydellinen :)

   Poista
 2. Upea takki! Ihana karvavuori, takki näyttää tosi lämpimälle! Musta on niin käytännöllinen väri takille. Minä olen kyllä samaa mieltä tuosta kaava-asiasta, yksityiskohdilla saa halutessaan erilaista ilmettä aikaan.. Vaikka on niitä uusiakin kaavoja silti kiva kokeilla, mutta kauneimmille/arvokkaimmille kankaille luottokaava on varma valinta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Musta on varma valinta, sopii kaiken kanssa :) Hyvällä myyjäni sen tarkoitti, minä vain pidin pääni ja tyydyin luottokaavan :) Kyllä vielä joskus on uuden kaavan aika..

   Poista
 3. Hieno!! Hyvä ja istuva kaava kun on, niin miksi turhaan uutta vääntämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uuden suunnittelussa ja kaavoittamisessa menisi vielä niin kauan aikaakin, ehkä ensi talveksi jos nyt aloitan :D

   Poista
 4. Aivan ihana takki! Vanha hyvä kaava on parempi kuin pussillinen uusia :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis takki ❤ ! Hyvää kaavaa on turha vaihtaa toiseen, sanoo ihminen, joka on ommellut putkeen 5 tunikaa samalla kaavalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luottokaavalla on niin helppo tehdä, ei tarvitse pelätä epäonnistumista :)

   Poista
 6. Hyvän näköinen takki ja huppu näyttää siltä, että suojaa hyvin kaulaa ja kasvoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huppu suojaa hyvin, mutta vetoketju tuntuu kylmältä, jos ei ole allakin jotain korkeaa kaulusta :)

   Poista
 7. Lämpimän näköinen takki! Mitta sähän oot nopea ompelija jos yhdessä aamupäivässä valmista sait! Tai sitten mä oon tosi hidas.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aamulla aikaisin alotin, oli kauhea kiire, menoja eikä ollenkaan kunnon takkia :D Kaikki suju kerrasta kuten pitikin, se nopeuttaa kummasti kun saa antaa ratkojan levätä pöydällä :)

   Poista
 8. Vautsi miten upea takki! Tykkään itsekin tämän mallisista takeista, varsinkin kun vyötäröllä on nuo kiristysnyörit. Ja hyvää kaavaa ei todellakaan kannata heti ainakaan vaihtaa. Kaavoituksessa kun on itsessään jo niin paljon hommaa, että kaavaa kannattaa käyttää useammin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiristysnyöri tuo takkiin mukavasti hieman muotoa, ei näytä niin säkiltä :) Kaavoitus kyllä vie useasti hurjasti aikaa!

   Poista
 9. Ihastuttava takki. Todella tyylikäs.

  VastaaPoista
 10. Ihana tuo hupun vuori <3! Piipahdin ensi kertaa blogissasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koko takki on vuoritettu samalla pehmoisella karvalla :) Ihanaa, että jätit merkin vierailustasi :)

   Poista
 11. Kuten muualla jo kommentoin, on todellakin sun näköinen takki. Kaunis ja onneksi otit yksityiskohdista kuvat niin voidaan ainakin täällä ihailla niitä :D Miksi mennä hyvää muuttamaan? Hyvä kaava ja malli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yksityiskohdat näkyy kyllä kuvissa vallan hyvin kun oikein läheltä kuvasi :)

   Poista
 12. Ompa upea takki! Ja huppu näyttää tosi hyvältä, lämmittävältä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt suojakelillä huomaa kunnolla kuinka lämmin takki onkaan :D

   Poista

Kiitos kommentista!