Tsemppiä!

marraskuuta 13, 2015

Aamulehdessä oli pari viikkoa, sitten juttua itsensä tsemppaamisesta. Jutun tarkoituksena oli keksiä itselleen syy liikkumiseen. Minä näin nämä tsemppilauseet enemmänkin osana koko elämää. Jokainen eri elämäntilanteessa oleva, voi tsempata itseään. Teini-ikäisiä, itseään etsiviä kiukkupusseja pitäisi tsempata näillä lauseilla. Jokainen voi tsempata itseään ja muita tavoittelemaan unelmiaan. Laihduttaja ja liikkuja voi etsiä näistä itselleen sopivan lauseen, jolla tsemppaa itseään saavuttamaan tavoitteensa. Yrittäjä voi löytää näistä tsemppilauseen, jolla jaksaa yrittää. Perheen äiti voi sopivalla lauseella, tsempata itseään jaksamaan arjen pyörityksen.

"Eteenpäin pääsemisen salaisuus on aloittaminen."
"Lakkaa odottamasta, että asiat tapahtuvat. Laita ne tapahtumaan."
"Jotkut ihmiset onnistuvat kohtalonsa ansiosta, mutta suurin osa, koska he ovat päättäneet onnistua."
"Motivaatio auttaa aloittamaan, tapa jatkamaan."
"Katso peiliin. Siinä on kilpailijasi."
"Jos pystyt unelmoimaan siitä, pystyt tekemään sen."

Uskon itse vahvasti siihen, että elämässä kaikki on itsestä kiinni. Aika usein elämä on erilaisia valintoja ja itsensä tsemppaamista. Minä tsemppaan itseäni usein nimenomaan tällä ajatuksella, että kaikki on kiinni itsestä ja omista valinnoista. Miten sinä tsemppaat itseäsi?
Karkkimekko sopii loistavasti päiväni aiheeseen valinnoista. Minun valintani on ollut teininä lopettaa karkin syönti. Ehkä juuri sen takia, olen niin rakastunut tähän Pikku Piltin, Sweet Candy kuosiin. Onhan tämä jo toinen mekko. Ensimmäisen löydät täältä klik. Vielä on jemmassa yksi karkki pala, harmaalla pohjalla.


Näemmekö viikonloppuna kädentaitojen merkeissä Tampereella? Odotetut Kädentaitomessut alkaa tänään. Minut voi bongata messujen hulinasta ainakin huomenna, lauantaina. Tulkaa ihmeessä tervehtimään, jos huomaatte minut väkijoukossa. Hauskaa viikonloppua!

You Might Also Like

14 kommenttia

 1. Yksi mieleen tulevista tsemppilauseesta liittyy tähän elämääni pikkulapsiarkeen; "se on vain vaihe" :D Ja joo, Tampereella nähdään jos ihmisvilinässä törmätään (ja tunnistetaan)! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä! Sopii oikeastaan kaikkiin elämän vaiheisiin. Kiitos kommentista :)

   Poista
 2. Mua tsemppaa ajatus siitä että jokaisessa päivässä on jotaib ainutlaatuista. Koitan keskittyä siihen niin arkikin luistaa mukavammin.


  Minäkin olen huomenna messuilla. Jos tunnistetaan niin moikkaillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis ajatus, tuo pitäisi muistaa itsekkin :) Kiitos kommentista!

   Poista
 3. Tsemppejä tarvitsee kyllä jatkuvasti ja on kiva saada niitä välillä muiltakin :) Ehkäpä nähdään Tampereella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiselta saama tsemppi toimii usein kyllä paremmin kuin oma :) Kiitos kommentista!

   Poista
 4. Juurikin tällä hetkellä tsemppaan itseäni. Kouluviikko takana, kasa koulutehtäviä, ensi viikolla töitä ja näytön suunnittelua..hommia on paljon. Tsemppaan itseäni, että kyllä minä pystyn tähän:) Nyt näyttäisi vahvasti myös siltä, että pääsen Tampereelle itsekin, joten toivottavasti törmäillään:) Nätti tunika:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuossa vaiheessa sitä tarvitsi kyllä itsekin tsemppiä ihan hurjasti! Aina näytön lähestyessä tuntui, että koko maailma kaatuu päälle eikä aika riitä mihinkään. Hienoa, että pääset messuille! :)

   Poista
 5. Rrrrakastan tuonkaltaisia voimalauseita! Jo pelkästään niiden lukemisesta saa tsemiä, sisäistämisestä puhumattakaan :)

  VastaaPoista
 6. Jep! Tai että hyvin menee kun ei vertaile.. :) Tampereella jo, huomenna messuille! :)

  VastaaPoista
 7. Ihana mekko! Erilaisia tsemppaus- ja voimalauseita käytän paljon. Tilanteen ja fiiliksen mukaan. "minä pystyn" ja "kyllä minä osaan" on ehkä käytetyimmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuota "kyllä minä osaan" pitäisi itse käyttää enemmän, liian usein tulee turhaa ajateltua, ettei osaisi. Kaikenhan voi opetella :)

   Poista

Kiitos kommentista!