Syyshaasteen toinen osa - Tilkku sota!

lokakuuta 12, 2015

Vaapula blogin Mandan syyshaasteen toisena aihena on, Tilkku sota! Sitähän se kirjaimellisesti meinasi hetkittäin olla. Verta ja hikeä vuosi ainakin (en edes tiennyt, että pienestä nuppineulan pistosta voi tulla niin paljon verta). Uskomatonta kyllä oma ylitse pursuileva tilkkulaatikkoni ei tyhjentynyt yhden ainoalla tilkulla haasteen aikana. Mitenkäs siinä, sitten niin pääsi käymään? Tämähän oli mahtava tilaisuus ryhtyä tuumasta toimeen. Syy haasteeseen osallistumiseen. Oiva paikka tuhota tilkkuja, joita joku varmasti meille kantaa. Eihän niitä yksin minun ompeluiden takia, voi joka paikasta pursuilla.


Niinhän siinä kävi, että ystäväni ihastui edelliseen syyshaasteeseen tekemistäni farkku ideoista ja halusi itselleenkin jotain. Sen sijaan, että minä olisin ryhtynyt omien tilkkujeni kimppuun päätinkin ommella hänelle päiväpeiton farkku tilkuista. Tehokas nainen, jotten sanoisi. Viikossa hän sai haalittua tyhjästä kaikki tarvittavat farkut. Kuvittelin, että niiden keräämiseen menee enemmänkin aikaa. Minä olen jo aiemmin halunnut toteuttaa tämän päiväpeitto idean farkku tilkuista, mutta itselläni ei sille käyttöä ollut. Nyt minä sain toteuttaa ideani ja ystäväni päiväpeiton josta oli haaveillut. Vanhoista farkuista on kyllä todella moneksi. Edelliset toteutukseni löydät täältä.Peiton koko on 200cm X 250cm ja painoa lähemmäksi 3 kiloa. Taustana on harmaa lakana, jotta se ei lisäisi painoa entisestään. Tätä peittoa ei ihan niin vain heitetty sängylle. Kuntosalille olisi pitänyt lähteä ennen ompeluita. Reunat on huoliteltu ensin saumurilla ja kantattu vinonauhalla. Todella helppo keino huolitella peiton reunat.Muistakaahan käydä katsomassa muidenkin tilkku haasteeseen osallistuneiden ideat täältä. Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

You Might Also Like

38 kommenttia

 1. Aivan mahtavan hieno peitto! Itsekin olen haaveillut tämän tapaisen tekemisestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toteutus on periaatteessa oikein helppo, peiton paino ja koko vain tuovat haastetta :)

   Poista
 2. Oh höh, sinustahan on tulossa oikea farkkuvirtuoosi! :) Peitto on upea ja ystäväsi varmasti tyytyväinen. Ison farkkupeiton ompelu on tosi haastavaa, puhumattakaan farkkupeiton painosta.
  Äitini teki joskus farkkupäiväpeiton parisänkyyn, materiaalin kestävyys oli omiaan koiraperheessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis piti sanoa oh hoh, eikä höh... ;)

   Poista
  2. Kiitos! Kyllä hän ainakin vaikutti oikein tyytyväiseltä :) Paino todella tuotti haastetta! Farkku on tosiaan kestävää. Mafin syntymäpäivä käärme on kestänyt loistavasti joka päiväisen leikkimisen. Se on ollut varmasti paras ideani farkuista, poika on täysin rakastunut leluunsa :)

   Poista
 3. Ohhoh! Ihan valtavan työn olet tehnyt.. Suuri peitto kyllä painaa, ei varmasti helpoin ommeltava.. Upea lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Työ oli kyllä valtava, mutta onneksi loppu tuloksen arvoinen. Ainut mikä todella tuotti haastetta oli tuo paino! Aina peitto veti johonkin suuntaan :) Koko toi kyllä myös omat haasteensa.

   Poista
 4. Upea peitto bodaamiseen, eipä tarvitse käydä salilla kun tuota levittelee. Mahtavat värit on ystäväsi valinnut, tyylikästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siinä tulee kävelylenkki samalla. Ensin aikansa heittelee ja seuraavaksi juoksee sänkyä ympäri oikomassa peittoa kun heittämisestä ei mitään tullut ;)

   Poista
 5. Komppaan edellisiä: aivan upea peitto! :) Hauskasti olet hyödyntänyt taskuja ja saumoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Halusin ehdottomasti mukaan yksityiskohdiksi taskuja :)

   Poista
 6. Hiki virtaa minullakin aina tilkkupeittoja tehdessä, joten voin kuvitella kuinka haastavaa se on ollut tehdä farkusta. Tosi upeasti olet onnistunut ja lopputulos on kaiken vaivan arvoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lopputulokseen olen kyllä itsekin oikein tyytyväinen :)

   Poista
 7. Tyylikäs peitto, farkku sopii niin moneen juttuun! Paino on kyllä se huonoin juttu, meilläkin sai farkkuverhon takia laittaa verhotankoon ylimääräisiä kannattamia :). Mun täytyy kyllä kokeilla sitä sun ideoimaa koiran lelua farkusta, tiedän muutaman sellaisen koiran, jotka tuhoaa ihan kaiken (pakko testata miten farkun käy).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihme, että verhotanko edes muutenkaan kesti painon :) Kokeile ihmeessä! Meillä on tosiaan kestänyt hyvin :) Koska käärme on niin painava ja pitkä, ei Mafi ole saanut sillä edes mitään paikkoja rikottuja. Aivan huippu lelu! :)

   Poista
 8. Farkusta on kyllä moneksi. Hyvännäköinen peitto!

  VastaaPoista
 9. Onpa upea! Itsekin olen keräillyt farkkuja samaiseen tarkoitukseen, mutta toteutus antaa odottaa itseään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin siinä usein minulle ainakin käy, kun tekee itselleen toteutus tuppaa viivästymään :)

   Poista
 10. Wau! Tuon tekeminen on varmasti ollut haasteellista, jo ihan kokonsa ja painonsakin takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän siinä haastetta oli tarpeeksi yhdelle peitolle :)

   Poista
 11. Komea peitto! Ystäväsi on kyllä nyt mielissään ja iloinen saadessaan tämän. Heh, kuulosti hauskalle tuo, kun ystäväsi halusi myös tilkuista jotain..jotain kivaa pientä, siis jättikokoisen tilkkupeiton:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heh myönnettäköön, että hän antoi pitkän listan mitä olisi halunnut. Minä sitten itse valitsin tämän kaikkien suurimman ja haastavimman työn :)

   Poista
 12. Tyylikäs peitto! Suorakaide sopii todella hyvin farkkuun! Farkkutyö olisi kiva joskus toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei muuta kuin keräämään vanhoja farkkuja ja ompelemaan :)

   Poista
 13. Onpa hieno! Luulen että tilkkupeittohommat on sellaisia, mitä mun hermot ei kestäisi ollenkaan. Onneksi sun kesti, upea on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä tosiaan vaati hermoja ja pari ärräpäätäkin. Jos peitto olisi tullut itselle epäilen vahvasti, että sen valmistuminen olisi vienyt huomattavasti enemmän aikaa :)

   Poista
 14. I-HA-NA!!! Näin suureen työhön itse en ole vielä kyennyt vaikkakin farkuista muutaman torkkupeiton olenkin tehnyt. Mielettömän ihanat värit!! Monet farkut oot tähän kyllä saanut hävitettyä. WAU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Farkku peitossa taitaa olla aina suuri työ :) En huomannut laskea monetko farkut kului, mutta ei taida kymmenet riittää :)

   Poista

Kiitos kommentista!