Mitä tehdään kun kangas ei riitä?

syyskuuta 12, 2015

Tiedätte varmasti sen tunteen kun kangas loppuu kesken. Tässä on oiva esimerkki siitä, mitä tulee kun kangasta on kuviteltua vähemmän. Ei valmistu suunnitelmien mukaista. Turhautumisen jälkeen valmistuu lähinnä vaate mihin kangas nyt sattuu riittämään. Usein katselen ja myönnettäköön silittelen kankaita miettien mitä siitä voisi tehdä. Saan loistavan idean ja valmistan kaavat vain todetakseni, että kangasta on liian vähän. Aloitan suunnittelun alusta.  Aikani silittelyn ja katselun jälkeen saan taas loistavan idean. Tullaksesi samaan tulokseen tälläkin kertaa. Usein tässä vaiheessa turhaudun ja unohdan uudet ideat. Kokeilen vanhoja kaavoja ja loppujen lopuksi päätän mallin sen mukaan mihin kangas nyt sattuu riittämään. Haluan vain valmista enkä tuhlata enää yhtä aikaa turhaan suunnitteluun. Ainut mihin kangas riitti nyt kunnolla oli hihaton tunika. Tästä suunnitelmasta kangasta kuitenkin jäi yli. Niin tyypillistä! Ensin on liian vähän, kohta liian paljon, muttei koskaan sopivasti. Noh tuo ei ollut aivan totta, ainakaan tällä kertaa. Lisäsin perus hihattoman kaavaan kietaisuhupun ja kaaritaskut niin kangasta olikin juuri sopivasti.


Lankakori joustocollege on keväällä Helsingissä järjestetyiltä käsityömessuilta. Indien pöydästä, Ikasyrin kangasta. Minun mielestäni kangas on mielenkiintoinen, hieman erilainen. Tykkäään suuresta ja yksinkertaisesta kuviosta. Villasukat ja pitkähihainen paita sopisi hyvin tunikan kaveriksi.
Ensi kerralla eli keskiviikkona onkin minun vuoroni julkaista Vaapulan syyshaasteen ensimmäinen osa -  Rakas farkku.

You Might Also Like

21 kommenttia

 1. Todella upea ja menee pitkähihaisen päällä syksylläkin. Minulla tämä kangas odottaa leikkaamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pippuri! Toivottavasti sinulla on suunnitelmiin sopivan kokoinen pala :)

   Poista
 2. On kyllä nätti! Toi on ärsyttävää, jos kangas ei riitä suunnitelmaan. Sitten toisaalta kun joutuu aivonystyröitään käyttämään, voi tulla paljon hienompi kuin mitä olisi alkuperäisellä suunnitelmalla tullut. Juuri tein ulpukoista mekon, jonka piti olla hupullinen, vaan ei kangas riittänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kätsä! Tuo on kyllä totta, että saattaa keksiä vielä alkuperäisiä ideoita parempia :)

   Poista
 3. On kyllä nätti! Toi on ärsyttävää, jos kangas ei riitä suunnitelmaan. Sitten toisaalta kun joutuu aivonystyröitään käyttämään, voi tulla paljon hienompi kuin mitä olisi alkuperäisellä suunnitelmalla tullut. Juuri tein ulpukoista mekon, jonka piti olla hupullinen, vaan ei kangas riittänyt :)

  VastaaPoista
 4. On kyllä nätti! Toi on ärsyttävää, jos kangas ei riitä suunnitelmaan. Sitten toisaalta kun joutuu aivonystyröitään käyttämään, voi tulla paljon hienompi kuin mitä olisi alkuperäisellä suunnitelmalla tullut. Juuri tein ulpukoista mekon, jonka piti olla hupullinen, vaan ei kangas riittänyt :)

  VastaaPoista
 5. Tosi ihana tunika! Sulla on tosi kivan mallisia mekkoja ja tunikoita, sellaisia joita minäkin tykkäisin pitää. Olen kovin vähän ommellut itselleni, tuntuu ettei hyviä kaavoja löydy valmiina ja kaavojen muokkaamista itseä varten vähän arastelen.. Pitäisi kai vaan ottaa ja rohkeasti kokeilla.. Mielenkiinnolla odotan mitä olet farkusta keksinyt.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Minä opettelin kaavoittamaan itse juuri sen takia, että saan mieleisiäni :) Monet koekappaleet on tullut tehtyä! Rohkeasti vain kokeilemaan, tekemällähän oppii :) Voin kai ihan hiljaa kuiskata, että nyt on tullut oikein ahkeroitua farkun kanssa ;)

   Poista
 6. Tosi nätti tunika! Kangas niin minun makuuni:) kankaiden kanssa venkslailu kuulostaa niin tutulle. Niitä pyöritellään ja pyöritellään, mallaillaan mitkä sopisivat yhteen ja miten kankaat saisi riittämään vaikka useampaan vaatteeseen, esim.lastenvaatteissa. Kiva nähdä mitä farkusta olet loihtinut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo! Itsekkin tykkään tästä kankaasta :) Tässä oli se hyvä puoli, että kuvio sopii molemmin päin :) Kankaan riittävyyttä kun hankaloittaa usein vielä kuviot jotka ovat vain toiseen suuntaan oikein päin.

   Poista
  2. Joo, tuosta mulla onkin muuten kokemusta..tilasin kesällä ihania kankaita ulkomailta ja sitten tajusin, että eihän ne oikein riitäkään, juuri sen takia kun en huomioinut kuviointia...nooh, laitetaan yksiväristä kaveriksi:)

   Poista
 7. Tosi hauska tällainen huppuliivimekko (pitääkin laittaa muistiin, jos saisi itsellekin tehtyä). Kangas on myös hieno, enpäs ole ennen tätä missään nähnytkään. Se on kyllä ärsyttävää, ettei kangasta koskaan osaa varata juuri sopivasti, aina sitä on liikaa tai liian vähän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manda! Tätä kangasta oli myös värillisenä versiona, langat värillisiä ja pohja musta. Tähän malliin se olisi sopinut jopa paremmin :)

   Poista
 8. Kivalta näyttää, värikäs pitkähihainen alle ja syksyn suosikki on valmis :) Miullakin on muutama kangas mitkä on just liian pieniä suunnitelmaani, ärsyttävää :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina! Värikäs paita voisi ollakkin kiva, ajattelin itse perus valkoista :) Minun kankaat tuntuisi olevan aina liian pieniä alkuperäisiin suunnitelmiin :D

   Poista
 9. Tuollaisen vaatteen haluaisin! Kangas on tosi kiva :)

  VastaaPoista
 10. Tykkään! Ihana tunika, tällaista tulisi itsellänikin käytettyä. Monet kerrat on minulle käynyt samalla tavalla kankaan riittävyyden kanssa. Se on niin ärsyttävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Minua alkuun hieman epäilytti tuleeko tälle käyttöä. Epäilen kuitenkin jo, että tulee! Minun syksyn suosikki taitaa olla kerros pukeutuminen :)

   Poista
 11. Joo, toimii! Hyvin kävis myös joku neule ja hupun nostaa siihen päälle. Tuo kangas on myös niin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina! Tuo olisi hyvä syy ommella neuletakki, yhtään ei löydy vielä minun kaapista :)

   Poista

Kiitos kommentista!