Ei tullut juhannusmekkoa

kesäkuuta 19, 2015

Ei tullut juhannusmekkoa ei. Koska näinkin perinteisessä juhannus säässä on huomattavasti mukavampi kulkea sään mukaisessa varustuksessa. Ei muuten enään minua harmita lenkille lähteminen sade säällä. Lenkki seuralainen, Mafi ei kyllä edelleenkään innostu saatella ulkoilusta. Pitäisikö suunnitella Rottweiler sadeasu, josko hänkin suostuisi ulkoilemaan sopivassa vaatetuksessa?


Kaavana käytin Ottobre 2/15 Everyday Wear takkia. Aivan loistava kaava! Tein vain kaksi aivan pientä muokkausta, korotin muutaman sentin hupun kaulusta ja pidensin helmaa, jotta alla pidettävät tunikat ei näy ikävästi. Käyttämäni vetoketju on myös pidempi kuin ohjeessa. Taskut olisi saanut laittaa hieman alemmas, mutta sehän oli omaa hölmöyttäni kun en varmistanut niille sopivaa korkeutta. Koeversion tein aiemmin fleecestä (löytyy täältä). Tämän takin tein kokoa isompana, että mahtuu alle kunnolla vaatetta. Varsinaisen takki kankaan löysin halvalla Eurokankaasta. Kangas on aivan samanlaista kuin softshell, mutta myytiin erinimellä, koska siinä on aaltomaisuutta. Tuotetiedoissa tuo aaltomaisuus oli kankaiden ainut ero. Itse en ole koko aaltomaisuutta huomannut eikä se ainakaan haittaa käyttöä yhtään. Kokonaisuudessaan kaikille materiaaleille tuli hintaa noin 25€ eli ei ollenkaan paha. Kerrankin sitä säästi oikeasti tehdessään itse! 

Mukavaa juhannusta kaikille!

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Tosi hyvän näköinen takki, hieno! :)

  VastaaPoista
 2. Eksyin blogiisi takkisi perässä. Taitaa olla sama kaava jolla minun on aikomus tehdä itselleni syksyksi takki. Ja tuo kangaskin kuulostaisi olevan samaa jota Eurokankaassa joskus katselin ja jota olisi tarkoitus takkia varten hakea. Onko kangas niin lämpöinen, että takilla tarkenisi syksyn viileissä ilman vuoritusta? :) Selailin nopsasti lähes koko blogisi läpi ja sinulla onkin oikein kivan oloinen blogi, taidankin jäädä seurailemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa! Mukavaa, että löysit Unelmallisen :) Minusta tällä takilla pärjää kyllä melko pitkälle syksyyn. Kangas on ihanan hengittävä ja nurjalta pehmeä joten itse en vuorittaisi takkia. Ompelun iloa sinulle, toivottavasti takista tulee mieluinen! :)

   Poista

Kiitos kommentista!