Tilkuista asiaa

helmikuuta 27, 2015

Facebookin Käsityöblogit ryhmässä on käynnissä Helmikuu haaste. Tehtävänä on ottaa käyttöön jämälangat ja kankaat. Minun puikkoni on ollut piilossa lipaston laatikossa jo pitemmän aikaa joten jämä lankoja ei ole kertynyt. Onneksi. Kangas tilkkuja sen sijaan on paljon, todella paljon. Olen aina välillä käynyt tilkku pusseja ja laatikoita läpi todetakseni niistäkin puuttuvan järjestyksen. Toisista kankaista on pieninkin murunen säästössä. Olen monesti päättänyt säästä vain palat jotka voi oikeasti hyödyntää tulevaisuudessa. Säästän näitä paloja, ajatuksena kyllä tästä vielä jotain saa tehtyä. Ei. Ei saa vaikka kangas olisi kuinka ihana. En ole vielä koskaan tehnyt mitään pienillä soiroilla ja puolikkailla kuvilla. Sopisikohan ne johonkin täytteeksi? Rehellisesti sanottuna tilkkujakin olisi helpompi hallita jos ne säilyttäisi paremmassa järjestyksessä. Säästäisi vain palat jotka oikeasti voi hyödyntää. Kerran olen tässä onnistunut. Minulla on monta mustavalkoista neuloskangasta. Tiesin jo kankaita leikatessa, että haluan tilkuista peiton. Näin ollen tiesin minkä kokoiset palat pitää säästää. Kyseisistä kankaista olen oikeasti pystynyt säästämään vain tilkkupeittoon sopivat palat. Hienoon suunnitelmaani ei kylläkään kuulunut säilöä näitä paloja odottamassa vuositolkulla. Helmikuun haaste oli ehdottomasti tarvitsemani motivaatio ottaa tilkut käyttöön. Kun on selkeä päämäärä ja aika raja on suunnitelmansa helpompi toteuttaa.


 Asettelin tilkut ensin lattialle haluamaani järjestykseen. Onneksi ymmärsin ottaa kuvan suunnitelmastani. Miten muuten olisinkaan muistanut ompelu vaiheessa tilkkujen järjestyksen? Peiton "nurjalla" puolella on Jyskistä muutamalla eurolla ostettu fleece torkkupeitto. Ihanan pehmeää, mutta todella venyväinen. Peiton reunat huolittelin kääntämällä fleecen reunat etupuolelle. Kyllä jännitti alkaako reunat kupruilla peitetikin takia ja näyttääkö peitto epäsiistiltä "nurjalta". Peitto on harjoituskappale ja tulee omaan käyttöön, joten yritän kestää nurjalla näkyvän peitetikin. Reunat ei onneksi alkanut kupruilla pahemmin. Harkitsin myös puuvillakanttia huolitteluun, mutta kun sitä ei omista varastoista löytynyt päätin vain kääntää reunat.
Miten te huolittelette peittojen reunat?


You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Upea peitto! Mä tuhosin oman tilkkulaatikkoni ennen joulua kestoräteiksi. Pitääkin ottaa seuraavaksi tähtäimeksi tilkkupeitto ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä voisinkin tehdä seuraavaks kestorättejä :)

   Poista
 2. Tosi kaunis! Tilkkuja tosiaan kertyy ihan luvatonta tahtia, enkä tosiaan tiedä mitä kaikesta tekisi... Itse huolittelen aina vinonauhalla, sillä saa miusta helpoiten siistiä jälkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Seuraavalla kerralla taidan kokeilla kans vinonauhaa :)

   Poista
 3. Kaunis peitto, ja tuo reuna on ihan siisti!

  VastaaPoista
 4. Mainio peitto, musta ja valkoinen toimii aina! Reunaan käytän kangaskaitaletta, jonka jonka silitän kaksin kerroin. Ompelen päälipuolelle ja käsin taakse. Kulmissa on oma "jipponsa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kulmat oli muuten todella haastavat. Mulla ei kärsivällisyys taitaisi riittää käsin ompeluun :)

   Poista

Kiitos kommentista!