Syystakki joustofarkusta

lokakuuta 05, 2014

Voittaja fiilis! Alkuviikosta selviydyin vaikeuksien kautta voittoon ja takki valmistui. Samaan aikaa iski karmea ja todella sitkeä syysflunssa. Eilen oli pakko yrittää ryhdistäytyä ja päästiin vihdoinkin kuvaamaan :)


Takkiprojektin ongelmat alkoivat jo suunnitellu vaiheessa. Ensin piti löytää sopiva päällikangas. Se löytyi yllättäen Eurokankaan palalaarista. Ihanan pehmeä joustofarkku. Seuraavaksi piti päättää vuorella vai ilman? Päädyin vuoreen, mutta minkälainen vuori kuului seuraava kysymys? Kestovaippakauppan talvitrikoo, siitä päätin tehdä vuoren. Tässä vaiheessa mietin itsekseni tuleekohan takista liian lämmin välikausitakiksi. Nyt käytön jälkeen voin todeta, että takilla saattaa pärjätä vielä hieman viileämmässä säässä, mutta kyllä minä tarvitsen myös kunnon talvitakin :)Takki valmistui hitaasti, mutta varmasti. Leikatut kankaat odotti tovin ompelijaansa. Takin ompelu tuntui sen verran suuritöiseltä, että keksin yhtä jos toista pientä ja helpompaa ommeltavaa välillä :)
Ompeluinto meinasi kuihtua heti alkuunsa kun minun rakas Pfaff ei suostunut tekemään napinläpeä. Samainen ongelma on jostain syystä seurannut yhteistä tietämme aina. Tiedän, että koneen ohjekirjassa on virhe. Olen lukenut paljon vinkkejä siitä miten napinläpi oikeasti kuulu tehdä. Toisinaan se onnistuu kerrasta. Toisinaan taas kymmenenkään purkamisen jälkeen en saa yhtä onnistunutta napinläpeä. Voi sitä onnistumisen iloa kun saan tehtyä yhden kunnollisen napinläven! :D Olen ajattellut vian olevan käyttäjässä. Onko muilla Ambition 1.0 omistajilla samaa ongelmaa?


Nyt valmista takkia katsellessa huomaan kuinka päällikankaan väri vaihtelee. Etukappaleiden väri erohan on todella suuri, mutta en anna sen häiritä. Loppujen lopuksi olen tyytyväinen ja suurin osa ongelmista oli vain oman pääni sisällä! :D

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Hieno! Miullakin takin farkkukangas marinoituu kaapissa odottaen motivaatiota ja oikeaa kaavaa. Millä kaavalla tämä on tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Olen piirtänyt kaavan ottaen mallia kaupasta ostetusta takista, sillä en ole löytänyt mistään tämän mallisen takin kaava valmiina. Ompelu tosiaan vaatii kunnon motivaation, varsinkin isommissa projekteissa :)

   Poista
 2. Hieno takki! Siinä on varmasti ollut kova homma, mutta vaivannäkö kannatti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Kyllä tosiaan kannatti :)

   Poista
 3. Voi kuinka hino takki!!! Minäkin kyselisin, että millä kaavalla??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo! Olen piirtänyt kaavan ottaen mallia kaupasta ostetusta takista, sillä en ole löytänyt mistään tämän mallisen takin kaava valmiina.

   Poista
 4. Tosi kiva malli tässä takissa, tykkään varsinkin tuosta helmasta ja nyöristä vyötäröllä. Siitä se takkiompelu alkaa, ensi kerralla sujuu jo vaivattomammin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Tämä oli toinen takki minkä olen koskaan ommellut ja sujui todella paljon paremmin kuin ensimmäinen vuosi sitten :)

   Poista
 5. On kyllä hyvä fiilis, kun saa jonkun haastavan ja takkuavan projektin valmiiksi :D Hieno takki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onnistumisen tunne epäonnistumisien jälkeen on mahtava :)

   Poista

Kiitos kommentista!