Valmistujaismekko

syyskuuta 05, 2014

Vihdoinkin! Kahden enemmän tai vähemmän pitkältä tuntuneen vuoden jälkeen valmistuin lähihoitajaksi. Näihin vuosiin mahtui niin ilon, surun kuin raivon kyyneleitä. Välillä meinasi usko loppu niin itseeni kuin muihinkin. 
Olen niin iloinen ja onnellinen tästä saavutuksesta! :)


Eräs luokkalaisemme, aivan huippu nainen, lausui mahtavan runon valmistujaisjuhlassa: 
"Tärkeää elämässä on nöyryys ja intohimo. Minkä teetkin, tee se takapuoli savuten. Syöksy siihen suorin vartaloin kahdella kierteellä, koska vain siten lunastat itsekunnioituksesi. Ja jos kaadut, nouse ylös. Pane heftaa polveen ja etene taas. Jos kaadut aina vain, ajattele, että kukaan ei kadu niin komeasti kuin minä, niin suoraan mahalleen ja näköalapaikalle. Sillä autuaita ovat ne, jotka osaavat nauraa itselleen, koska heiltä ei tule hupia puuttumaan."


Aloitin mekon suunnittelun jo heinäkuussa. Suunnitelmat muuttui monta kertaa ja lopulta meinasi tulla kiire. Kerrottakoon, että alunperin tarkoitukseni oli tehdä mekko pinkistä joustosatiinista ja mustasta pitsistä. En kuitenkaan löytänyt sopivan väristä joustosatiinia ja oli pakko muuttaa suunnitelmia. Tämän paljetti kankaan löysin Eurokankaasta. Alusmekon tein mustasta trikoosta, sillä ohut paljetti kangas ei ollut mitenkään mieluisa ihoa vasten. Olkaimet ja vyötärön nauha ovat ohutta joustamatonta satiininauhaa. Näitä kuvia katsellessani jälki viisaana voin harmikseni todeta, että rinnan alle ei olisi kannattanut tehdä saumaa tai yläosan olisi pitänyt olla korkeampi. Ensi kerralla olen taas yhtä virhettä viisaampi :) 
You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Onnea valmistuneelle ja ihanat kuvat. Mekko sopii sinulle erinomaisesti ja värikin loistava!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut vastavalmistuneelle! Kyllä tuossa mekossa kelpaa juhlia :-)

  VastaaPoista
 3. Onnea uudelle lähihoitajalle toivottaa "vanha" lähihoitaja!

  Kaunis valmistujaismekko.

  VastaaPoista
 4. Onnea valmistumisen johdosta! Tosi kaunis mekko =)

  VastaaPoista
 5. Onnittelut ahkeralle puurtajalle valmistumisen johdosta, ja myös onnistuneesta mekosta. Ei ollut ihan helppo materiaali. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!